Nieuws Vlaams Brabant Ninatrans toont hart voor honden in nesten

Ninatrans toont hart voor honden in nesten

De afgeladen truck vertrok maandag richting Madrid. Copy: Erik Van Eycken.

Ninatrans toont hart voor honden in nesten

LEUVEN/KAMPENHOUT – Transportbedrijf Ninatrans uit Heverlee is momenteel met 20 ton hulpgoederen op weg naar Spanje. Het voedsel, de dekentjes, leibanden en hondenjassen zijn bestemd voor de noodlijdende hondenasielen in Madrid en andere Spaanse steden. Benny Smets,  CEO van Ninatrans, steunt Cindy Terrière, bezielster van de organisatie Dogs Behind Bars Belgium. 

De organisatie Dogs Behind Bars trekt zich het lot van honden in nesten aan. In België is Cindy Terrière uit Kampenhout de bezielster van de organisatie. Onder andere via sociale media brengt ze het probleem van de noodlijdende viervoeters in binnen-en buitenland onder de aandacht. Het initiatief kwam ook de vrouw van Benny Smets, CEO van transportbedrijf Ninatrans en voorzitter van Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, ter oren.

Sociale verantwoordelijkheden 

“We vinden dit een mooi initiatief en hebben dan ook onze steun toegezegd “, zegt Smets. “Het toont ook dat ons bedrijf niet alleen actief is op commercieel vlak maar dat we ook onze sociale verantwoordelijkheden nemen.” Ook voor de medewerkers van Ninatrans is een dergelijk initiatief een opluchting: “We kunnen niet ontkennen dat corona ook voor hen stresserend is. Dit is een mooie afwisseling”, luidt het bij het transportbedrijf.

20 ton goederen

Terrière zamelde 20 ton hulpgoederen in, gaande van voedsel over halsbanden tot dekentjes. Om het hondeneten en het materiaal in Spanje te krijgen, keek Dogs Behind Bars uit naar een transportbedrijf. Het werd Ninatrans uit Heverlee. Maandag vertrok de afgeladen truck van 17 meter lang richting Madrid waar de vracht woensdagmiddag wordt verwacht.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortenberg, Leuven
Kortenberg

Horecazaak en adviesbureau in faling

LEUVEN/KORTENBERG/TREMELO - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft het faillissement uitgesproken van 2 bedrijven. Een faling werd afgesloten.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer