Nieuws Vlaams Brabant Nitto investeert in warmtekrachtcentrale

Nitto investeert in warmtekrachtcentrale

Nitto investeert in warmtekrachtcentrale

Nitto gaat een deel van zijn elektriciteit zelf produceren. Daarvoor kocht de Japanse producent van industriële folies en kleefbanden met hoofdzetel in Leuven een warmtekrachtcentrale. Het is een investering van 5,2 miljoen euro.

Nitto Belgium behoort tot de Japanse multinational Nitto Denko Corporation. De hoofdzetel van Nitto Emea (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bevindt zich in Leuven. Met de aankoop van een warmtekrachtcentrale wil de kleefbandproducent de globale CO2-uitstoot van het bedrijf terugdringen met ongeveer 2.000 ton per jaar.

De centrale zal voor dertig procent van de totale elektriciteitsproductie zorgen in de fabriek in Genk. Ook de warmte die daarbij opgewekt wordt, heeft zijn nut. Voor de productie van de industriële kleefbanden heeft Nitto veel warmte nodig om de ovens te kunnen voorverwarmen.

“Die warmte haalden we vroeger via de verbranding van gas”, zegt Johan De Boeck, algemeen directeur van Nitto Belgium. “De warmte gaat in een gewone elektriciteitscentrale van externe energieproducenten meestal verloren. Met onze eigen warmtekrachtcentrale verandert dat nu.”

Naast de waterkrachtcentrale investeert Nitto ook in onder meer led-verlichting, in een milieuvriendelijkere solvent die nodig is voor de productie van lijm en in zonnepanelen. “De zonnepanelen volgen de richting van de zon, waardoor het rendement met 43 procent stijgt in vergelijking met een klassieke installatie van zonnepanelen. We leggen ruim 250 zonnepanelen, goed voor 84.000 kilowattuur per jaar.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.