Nieuws Vlaams Brabant Nitto vestigt Europees hoofdkantoor in Leuven

Nitto vestigt Europees hoofdkantoor in Leuven

Nitto vestigt Europees hoofdkantoor in Leuven

nittoDe Japanse producent van industriële folies en kleefbanden Nitto vestigt zich in Leuven. Het hoofdkantoor voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika werd dinsdag ondergebracht in een gebouw aan de Diestsepoort in Leuven, in aanwezigheid van ceo Hideo Takasaki. De nieuwe vestiging van Nitto Denko Corporation stelt in een eerste fase slechts twaalf mensen te werk. Zij komen over van de productiesite in Genk.

De Nitto-groep werd opgericht in 1918. Op basis van haar kerntechnologie polymerisatie (het samenvoegen van kleine koolwaterstoffen tot een lange keten) ontwikkelde het een reeks van technologieën en producten die wereldwijd gebruikt worden in de elektronica, automobielindustrie, bouw, waterfiltratie en medische industrie. Zo is het bedrijf producent van folies voor platte beeldschermen, tablets en smartphones.

In de zogenaamde Emea-regio’s (Europa, Midden-Oosten en Afrika) zijn drie productiesites operationeel voor het maken van basismaterialen, naast evenveel convertingsites voor het verwerken van deze materialen. Voorts zijn er een onderzoekscentrum en een netwerk van verkoopkantoren, samen goed voor vijftien vestigingen in een tiental landen.

De beslissing om een apart Europees hoofdkantoor op te richten is ingegeven door de wil om de strategische functies te scheiden van het lokale operationele management. Zo kunnen alle vestigingen vanuit een centraal punt aangestuurd worden. De keuze voor Leuven werd ingegeven door de centrale ligging, de beschikbaarheid van talent in de onmiddellijke buurt van de universiteit en de aanwezigheid van Leuven Mindgate. Dat is het consortium dat vorig jaar werd opgericht door het stadsbestuur, de KU Leuven, Imec, UZ Leuven en enkele  bedrijven om Leuven te promoten als locatie van hightech, gezondheid en creativiteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.