Nieuws Vlaams Brabant Nnof Europees voorbeeld van circulaire economie

Nnof Europees voorbeeld van circulaire economie

Nnof Europees voorbeeld van circulaire economie

NNOFNnof krijgt lof toegezwaaid over de manier waarop het aan circulaire economie doet. En niet van de eerste de beste: van de Europese Commisie. De producent van duurzaam kantoormeubilair uit Vilvoorde krijgt een voorbeeldfunctie toegewezen.

Nnof staat voor Nearly New Office Facilities. Het levert aan bedrijven producten en diensten voor het milieuvriendelijk verwerken van oud of gebruikt kantoormeubilair. De kmo uit Vilvoorde ontwikkelt dat meubilair in het eigen atelier en produceert het op basis van bestaande grondstoffen van de klant. De oplossingen zijn goed voor het milieu, budgetvriendelijk, innovatief en flexibel. Met drie keer minder als leidraad: minder afval, minder grondstoffen, minder CO2.

De Europese Commissie wil meer inzetten op circulaire economie, waarbij bestaande goederen gebruikt worden om er nieuwe van te maken. Tijdens een toespraak over een klimaatvriendelijke economie werd Nnof vermeld als beste leerling van de klas.

Nnof  telt 190 werknemers en produceert dit jaar 12.000 gerecycleerde werkplekken. Bedrijven bieden oude kantoormeubelen aan om er nieuwe van te laten maken. Dat gaat van het herstellen van stoelen over het ombouwen van bestaande kantooropstellingen tot nieuwe, hedendaagse kantoorinrichtingen. De vermeden CO2-emissies worden voor elk project in kaart gebracht. Door niet zomaar nieuwe meubels aan te kopen werd dit jaar al voor 1.200 ton aan CO2 vermeden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.