Nieuws Vlaams Brabant Nog geen beslissing over researchpark Haasrode

Nog geen beslissing over researchpark Haasrode

Nog geen beslissing over researchpark Haasrode

Researchpark_Haasrode_2Er was de voorbije dagen weer heel wat te doen over de bereikbaarheid van het researchpark in Haasrode en mogelijke oplossingen en investeringen om deze problemen het hoofd te bieden. Een echt voorstel van oplossing komt er pas in maart.

“De mobiliteitskwestie op en rond het researchpark in Haasrode is al jaren een heikel punt”, zeggen ze bij de stad Leuven. “De grote afhankelijkheid van de wagen vertaalt zich bijvoorbeeld in het feit dat momenteel meer dan negentig procent van het woon-werkverkeer er met de auto gebeurt. Eerder dit jaar klonk daarom nogmaals de reeds lang gestelde vraag voor een treinstation in Haasrode, om zo een duurzame oplossing te bieden.”

“De vooropgestelde komst van enkele duizenden studenten zorgde er voor dat maatregelen voor een betere en meer duurzame bereikbaarheid en verbinding met de Leuvense binnenstad, in een stroomversnelling kwamen. Een brede verzameling van partners werkt op dit moment aan een overeenkomst die zowel op korte, middellange als lange termijn een oplossing biedt voor omwonenden, studenten, bedrijven en hun personeel”, zegt de stad.

Achter de schermen wordt er volgens de communicatiedienst druk gewerkt om dit akkoord te finaliseren en zo snel mogelijk uit te werken. “Het is jammer dat er op basis van een onafgewerkte nota onvolledige conclusies getrokken worden over de partners en hun inbreng in dit programma. De finale overeenkomst zal op 3 maart gecommuniceerd worden. Pas op dit moment zullen alle partners in het verhaal het brede gamma aan oplossingen en hun precieze inbreng in dit dossier kenbaar maken en uitgebreid toelichten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.