Nieuws Vlaams Brabant Nog maar eens een nieuw winkelcentrum in Vlaams-Brabant

Nog maar eens een nieuw winkelcentrum in Vlaams-Brabant

Nog maar eens een nieuw winkelcentrum in Vlaams-Brabant

brico ternatIn en om Vlaams-Brabant struikel je straks over de nieuwe winkelcentra. Ook het Pajottenland doet nu een duit in het zakje. De vastgoedgroep Redevco gaat de voormalige site van Ikea in Ternat ombouwen tot een winkelcentrum. Er is plaats voor veertien tot twintig handelszaken van minimaal duizend vierkante meter.

Watersite Park in Vilvoorde, Uplace in Machelen, Neo en Docks in Brussel: vier winkelcentra op komst in een straal van minder dan twintig kilometer in en om de Vlaamse Rand. Daar komt nu een vijfde winkelcomplex bij op de voormalige site van Ikea op de industriezone in Ternat. Die is 25 hectare groot.

De opening van de nieuwe Ikea-vestiging in Anderlecht betekende eind 2008 het einde van de vroegere afdeling in Ternat. Een deel van de gebouwen werd sindsdien gebruikt door Brico Plan-it. Maar de rest van de site lag er verlaten bij.

Vastgoedgroep Redevco wil die nieuw leven inblazen met een groot winkelcomplex. De projectontwikkelaar reserveert veertien hectare voor bedrijven. De elf andere hectare is bestemd voor winkels met een grote oppervlakte. Brico Plan-it wordt gesloopt en vervangen worden door een nieuwbouw. Althans dat zijn de plannen.

Redevco diende een aanvraag in bij het gemeentebestuur van Ternat. Dat is tevreden dat de Ikea-site een nieuwe bestemming krijgt. Wat een verschil met zeven jaar geleden toen het gemeentebestuur de eerste plannen voor een winkelcentrum en detailhandel in de industriezone negatief onthaalde.

Voorstanders van het project rekenen op een positief effect voor de werkgelegenheid. De locatie vlakbij de E40-autoweg wordt als een troef bestempeld. Maar net als bij de andere projecten is mobiliteit de grote schaduwzijde. De files op de Assesteenweg dreigen alleen maar groter te worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.