Belgische primeur voor Olympia: melkverpakking met minimale ecologische voetafdruk

HERNE – Olympia, één van de weinige familiale zuivelfabrieken in ons land, versterkt zijn duurzame strategie en maakt sinds 1 juni gebruik van het eerste melkkarton in België met minimale ecologische voetafdruk. 

Dagelijks haalt Olympia melk op bij 169 leveranciers in Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen. Goed voor 67 miljoen liter melk per jaar.

Duurzame aseptische drankkartons

Sinds een aantal dagen produceert het bedrijf ook vloeibare zuivelproducten in duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc. Deze gloednieuwe SIG-lijn met recycleerbare kartonverpakkingen is er ééntje met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Een bijkomend voordeel is het lichte gewicht van de verpakking en de handige één actie vereiste schroefdop.

95% hernieuwbare materialen 

De duurzaamheidsambitie van Olympia eindigt niet hier. "We kiezen ervoor om te starten met de verpakkingsstructuur SIGNATURE Full Barrier. Deze drankkartons zijn gemaakt van voor 95% hernieuwbare materialen en worden op verantwoorde wijze aangekocht", luidt het bij Olympia. Het karton is FSCTM-gecertificeerd (FSCTM-handelsmerklicentiecode: FSCTM C020428) en de dunne laag aluminium is ASI-gecertificeerd (Aluminium Stewardship Initiative).

Het produceren van vloeibare zuivel in SIG Combibloc-verpakkingen is een van de mijlpalen van Olympia om onze planeet en samenleving te ondersteunen. Beide bedrijven werken nauw samen om in de toekomst nog duurzamere oplossingen aan te bieden. Olympia is nu klaar om bewuste consumenten te ontmoeten door onze duurzaam verpakte producten aan te bieden.

Over Olympia

Olympia is ontstaan in 1946, toen nog onder de naam “Zuivelfabriek van Herfelingen”. De vader van Kamiel Van Impe kocht de NV Saica (boterfabriek) en vergrootte het bedrijf door talrijke overnames. In 1991 bouwde hij samen met zijn zonen Luc en Marc Van Impe een compleet nieuwe fabriek die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room. Hierdoor werden internationale klanten en grote zuivelgroepen zoals Lactalis en Danone aangetrokken. In 2018 trad de familie Huygh toe als aandeelhouder en is er een fusie met Vitalac uit Veltem (Herent). Alle activiteiten worden ondergebracht in Herfelingen bij de moedermaatschappij Olympia. Het bedrijf draait jaarlijks een omzet van ongeveer 80 miljoen euro.