Nieuws Vlaams Brabant “Omring je met de juiste mensen” (Thijs Claes van Daddy Kate)

“Omring je met de juiste mensen” (Thijs Claes van Daddy Kate)

“Omring je met de juiste mensen” (Thijs Claes van Daddy Kate)

Vier kandidaten voor Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het jaar (3)

Thijs ClaesDaddy Kate is een familiebedrijf dat in 1978 opgericht werd als drukkerij. De onderneming uit Jette is stilaan gegroeid. Maar wel sterk. In de jongste vijf jaar heeft Daddy Kate drie overnames en twee fusies gerealiseerd. “De award zou een beloning zijn voor onze herpositionering als vrij groot bedrijf”, zegt ceo Thijs Claes (32).

Daddy Kate gelooft in de toekomst van commercieel drukwerk maar meer en meer klanten hebben algemene communicatiebehoeften. “Papier en drukwerk blijven onze corebusiness. Maar we bieden ook een site en een campagne aan. We willen de klanten helpen bij hun communicatie. Dus geven we hen advies in branding en graphic design.”

“De omzet van papier is de voorbije tien jaar met vijftig procent gedaald. De markt van de print heeft nog een lange weg te gaan. Er zijn nog 600 bedrijven in België. Daarvan moeten er nog 500 verdwijnen.”

Het persoonlijk motto van de bedrijfsleider Thijs Claes? “Ik heb één ding geleerd: omring je met de juiste mensen.” Als derde telg van de familie had Thijs, een germanist-filosoof, geen interesse in het bedrijf van zijn ouders. “Onder druk heb ik het één jaar geprobeerd. Zes jaar later ben ik een volbloed ondernemer. Ondernemen is veel uitdagender dan het onderwijs.”

“Mijn vader en moeder stichtten het bedrijf met één drukpers.” Daddy Kate is nog steeds een familiebedrijf. Na een fusie vorig jaar bezitten twee families elk vijftig procent.  “Andere overnames of fusies volgen nog. Daar ben ik honderd procent zeker van.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.