Gosselin Logistics Mede-eigenaar Dirk Vanhoutteghem is vol lof over de solidariteit van collega-bedrijven. — © IF

Ondanks grote loodsbrand ziet Gosselin Logistics geen vertraging in activiteiten

De logistieke expediteur Gosselin Logistics meet de schade op, een dag na de verwoestende brand in zijn volgestouwde loods op Brucargo. Mede-eigenaar Dirk Vanhoutteghem is blij dat er niemand gewond raakte en looft de solidariteit vanwege collega-bedrijven die hun magazijnen ter beschikking stellen. “Dankzij hen zullen onze activiteiten geen belemmering ondervinden.”

De brand ontstond tijdens roofingwerken uitgevoerd in opdracht van BAC, de exploitant van de luchthaven. Bij Gosselin Logistics, de logistieke speler die de loods huurt van BAC, is men vooral blij dat niemand gewond raakte.

“Onze overburen waarschuwden ons dat er een brand was ontstaan op het dak”, vertelt mede-eigenaar Dirk Vanhoutteghem. “Waarschijnlijk waren de arbeiders vertrokken en was er na het branden van roofing iets blijven smeulen. Een van onze medewerkers ging zelfs nog snel naar boven en maakte een foto van de situatie. Gelukkig is hij er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. We vermoeden dat de ontploffing werd veroorzaakt door een van de gasflessen die op het dak stonden voor de roofingwerken, maar de brandweer doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak.”

“We zijn sinds vrijdagmorgen alvast opnieuw administratief operationeel. Dankzij de steun van collega-bedrijven op de luchthaven kunnen we onze activiteiten gewoon verderzetten. We mogen gebruikmaken van hun magazijnen voor de opslag en distributie van goederen. De solidariteit en collegialiteit is erg groot op Brucargo. Er wordt op een zeer goede manier met elkaar samengewerkt en in geval van nood helpen we mekaar uit de nood.”

De enorme rookpluim was kilometers ver in de omtrek te zien. — © IF

De getroffen loods wordt binnenkort heropgebouwd, een taak die valt onder de verantwoordelijkheid van Brussels Airport Company (BAC). “We hebben vrijdagmiddag een afspraak met hen om te kijken hoe we verder gaan. Mogelijk wordt een tijdelijke loods ter beschikking gesteld, of we zoeken naar een andere oplossing. Voor onze activiteiten is het cruciaal dat we dicht bij de luchthaven blijven.”

Intussen wacht het bedrijf wel nog een puzzelwerk met de klanten van de getroffen goederen. “We zijn in contact met onze klanten om te bepalen welke goederen zijn getroffen en welke niet. Dit is een logistieke uitdaging gezien de aard van onze werkzaamheden op Brucargo, waar goederen continu in- en uitgaan”, besluit Vanhoutteghem.