Nieuws Vlaams-Brabant Ondernemer David Nijs opnieuw in slechte papieren: Perrongeluk nog voor eerste verjaardag failliet

Ondernemer David Nijs opnieuw in slechte papieren: Perrongeluk nog voor eerste verjaardag failliet

Ondernemer David Nijs opnieuw in slechte papieren: Perrongeluk nog voor eerste verjaardag failliet

HEVERLEE – Amper een jaar nadat bekende Leuvense horeca-ondernemer David Nijs ’t Seinhuis in Leuven had overgenomen en had omgedoopt tot Perrongeluk, is het alweer gedaan met het geluk. De ondernemingsrechtbank sprak het faillissement uit.

Toen klanten de voorbije dagen plots voor gesloten deuren stonden bij Perrongeluk aan het Arenbergplein in Heverlee, gonsde het meteen van de geruchten. Het is immers niet de eerste keer dat ondernemer David Nijs in slechte papieren zit. In maart werd de volledige inboedel van Den Beiaard nog in beslag genomen, en hij werd ook veroordeeld voor zwartwerk. Al snel deed dan ook de ronde dat ook nu de deurwaarder langs geweest was, en dit in alledrie David’s zaken.

“Er valt niet veel over te zeggen”, suste Nijs zelf. “Perrongeluk is overgelaten. Het is gewoon enkele dagen dicht om dat te regelen.”

Overnemer

Uit de verslagen van de ondernemingsrechtbank blijkt echter dat daar wel degelijk een faillissement aan te pas kwam. “Het faillissement is uitgesproken, en we zijn als curator aangesteld om dat af te handelen”, zegt curator Jacques Arnauts-Smeets. “Er is al een overnemer gevonden. De overname is nog niet helemaal rond, maar dat zal wellicht snel gefinaliseerd worden.”

“Er is enkel een faillissement uitgesproken over het vroegere Seinhuis. Dat heeft niets te maken met de andere zaken van de heer Nijs”, klinkt het nog bij de curator.

Den Beiaard aan het Ladeuzeplein in Leuven centrum bleef dan ook gewoon open de laatste dagen. Nijs’ derde zaak, visrestaurant Coquille & Caviar op de Bondgenotenlaan, is wel tijdelijk gesloten. Dat zou niet te maken hebben met financiële problemen, maar met een overlijden in de familie van de kok. “De zaak gaat binnenkort gewoon terug open, met een nieuwe kaart.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.