Nieuws Vlaams-Brabant Ondernemer schrijft roman met muziek van Mozart

Ondernemer schrijft roman met muziek van Mozart

Ondernemer schrijft roman met muziek van Mozart

bartdebbautEr wordt gefluisterd dat hij na zijn drukke dagtaak als ondernemer elke werkdag duizend woorden schrijft. Die zelfdiscipline maakt van Bart Debbaut (44) niet alleen de succesvolle zaakvoerder van De Gouden Schaar, winkel van mannenmode in Tienen. Maar ook tot aanstormend literair talent. De thriller Relikwie, die vanaf vandaag in de boekhandel ligt, voorzag hij van een bijhorende soundtrack, met muziek van onder meer Mozart.

Bart Debbaut werkte bijna tien jaar in de bankwereld en begon precies vijf jaar geleden met zijn kledingzaak voor mannen. De Gouden Schaar richt zich op jong en oud, casual en klassiek, kleine en grote maten. In zijn vrije tijd grijpt hij naar de pen. Hij schreef al een satirische roman en een novelle. Maar de thriller is zijn favoriete genre.

Relikwie is zijn achtste boek, en zesde thriller. Het werd uitgegeven bij Lannoo en ligt vanaf nu in de boekhandel. Het is een zogenaamde standalone, een verhaal op zichzelf. “Het is een psychologische thriller. Het verhaal is erg beklemmend, omdat het zich bij ieder van ons zou kunnen afspelen”, zegt Debbaut.

De ondernemer-auteur vertelt het verhaal van een jonge moeder die tijdens haar wekelijks zwemuurtje valt voor de charmes van een weduwnaar. Een beetje tot haar eigen verbazing beantwoordt ze zijn geflirt. Zoals vaker in dat soort situaties kent de ontsnapping uit de dagelijkse sleur ook een keerzijde. De stomende affaire draait uit op een beklemmende bedreiging voor haar en haar gezin.

Lezen doe je in stilte. Maar misschien hoeft dat niet. “Ik heb in het boek heel wat muziek verwerkt. De hoofdpersonages zitten ermee in hun hoofd, horen het op de radio en reflecteren over de teksten. Dat moet de lezer ook kunnen, dacht ik. Daarom heb ik voor Relikwie een lijst samengesteld van de muziekstukken en liedjes die ik in dit boek heb verwerkt. Een soort soundtrack. De playlist heb ik op mijn website gezet. Lezers kunnen zo nog beter het verhaal aanvoelen en de sfeer snuiven, van ontspannen tot (be)dreigend.”  Voor de twijfelaars: luister al maar eens naar The Great Mass in C Minor, K. 427 – Gloria (2/14) van Wolfgang Amadeus Mozart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.