Nieuws Vlaams Brabant Ondernemers maken bod concreet maar OHL zit klem

Ondernemers maken bod concreet maar OHL zit klem

Ondernemers maken bod concreet maar OHL zit klem

De vijf Vlaamse ondernemers die zich kandidaat stellen om voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) over te nemen, hebben een concreet bod. Aan het bestuur van de noodlijdende voetbalclub vroegen ze of en in welke mate dat kan worden besproken. Want het lot van OHL berust in Chinese handen.

Oud-Heverlee Leuven vormde zich juridisch om tot een vennootschap waarin één persoon of groep een meerderheid van de aandelen kan verwerven. Vier kandidaat-overnemers boden zich aan maar de club sloot een overeenkomst met de Chinese investeringsgroep Shanghai Naisi Investment Management Center.

Door dat voorakkoord heeft OHL zichzelf klemgezet. Tot 30 juni mag alleen met de Chinese kandidaat-overnemer onderhandeld worden. Op 20 en 21 maart kwamen de Chinezen naar Leuven om de overname af te ronden maar ze keerden onverrichter zake huiswaarts.

Nog diezelfde week dook een groep Vlaamse ondernemers op. Jean-Baptiste Claes, Bart De Smet, Walter Vangoidenhoven, Michel Vanstallen en Bob Verbeeck kwamen op hun beurt met een overnamebod. De groep wil een Vlaams alternatief aanreiken voor het bod van de Chinese investeringsgroep rond Jian Lizhang.

Tegen 1 april zou er meer duidelijkheid komen.Die datum is inmiddels verstreken en bovendien komt OHL ook sportief in vieze papieren. Na vorig weekend is de club in degradatiegevaar beland. Het amateurvoetbal wenkt.

“Wij weten dat OHL tot 30 juni gebonden is door die exclusiviteitsovereenkomst. We toetsen daarom af of er momenteel een gesprek kan plaatsvinden over ons overnamebod”, zegt Piet De Coster, woordvoerder van de groep ondernemers. Ook het Leuvense stadsbestuur werd op de hoogte gebracht van het bod.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.