Pop-up The Tens Foto: VDT

Ondernemers openen pop-up The Tens

Aan de Onze-Lieve-Vrouw-Broedersstraat is zopas de nieuwe pop-up The Tens geopend. Hier kan je de hele maand december leuke zelfgemaakte cadeautjes vinden.

Maar liefst zeventien ondernemers hebben de handen in mekaar geslagen om deze pop-up-store uit te baten. Het idee kwam van Kirsten Jadoul uit Hakendover. Zij runt al enige tijd haar onderneming in droogbloemen, decoratie en geschenken, Madeleaf. “Toen ik vernam dat dit pand in de O.L.V.-Broedersstraat beschikbaar was in de maand december, heb ik enkele collega-ondernemers aangesproken met de vraag of zij zin hadden om mee een pop-up te starten. Al snel bleek er heel wat interesse te zijn.”

De deelnemende ondernemers zijn: Nathalie van Anomalia, Terese van The Pottery House, Jill van Jill’s Maison Creative, Nicky van Ma’Sticky, Sinead van Kia Ora Creations, Karolien van ’t Is om Zeep, Axelle van The Fashion Guide, Ingrid van Carumbola, boekenschrijver Mathias, Patricia van Mammie Granola, Winnie van Marie Frisine, Emmeline van Sparks of Darkness, Tessa van De Kleine Vriend, Elke van Elke Mieke, Leen van Larthis, Leen van Emma Nieke en Kirsten van Madeleaf. Zij staan dinsdag, vrijdag en zaterdag voor je klaar van 10 tot 17.30 uur en op woensdag van 12.30 tot 17.30 uur. Op 17 december is er ook een extra openingsdag.

“We hebben een beurtrol opgesteld”, vertelt Kirsten. “Dat is eigenlijk heel leuk, want zo leer je uiteindelijk alle ondernemers goed kennen. We hebben mekaar ook al heel wat tips kunnen geven, dus de kruisbestuiving is er zeker. De eerste dagen na de opening waren alvast al erg gesmaakt. Heel veel mensen vinden hun weg al naar de pop-up en kopen hier hun originele, lokale en voornamelijk handgemaakte cadeaus.”