Ondernemers pikken graantje mee van BK wielrennen

Mario Van RossumTervuren verkeert ook daags na het succesvolle Belgische kampioenschap wielrennen bij de profs in een staat van euforie. De ondernemers uit de regio pikten hun graantje mee. “Vooral de horeca deed zondag gouden zaken. De terrassen van veel cafés en restaurants stonden tot aan de rand van de openbare weg”, zegt Mario Van Rossum (CD&V), schepen van Financiën, Sport en Toerisme in Tervuren.

Hoeveel volk lokte het BK wielrennen bij de elite zondag naar Tervuren? Moeilijk om correct in te schatten. Mario Van Rossum reed zelf met de wagen de 18 kilometer lange omloop en zag met eigen ogen dat het een overrompeling was. “Reken op 40.000 toeschouwers. Het traject liep vanuit Tervuren langs de twee deelgemeenten Duisburg en Vossem en het gehucht Eizer. In sommige cafés kon je over de koppen lopen. Dat was onder meer het geval in café Congo in Vossem. Café Bij Jokke aan de Duisburgsesteenweg, in Eizer aan de voet van de Horenberg, deed voor deze gelegenheid de deuren opnieuw eenmalig open. De uitbaatster is onlangs met pensioen gegaan.”

De gemeente Tervuren ging in zee met het evenementenbureau Twice, dat tekende voor de service aan het publiek en de gasten ontving. “In het centrum van Tervuren alleen al waren er drieduizend vips. Op de middenstrook aan de Tervurenlaan stonden 1.500 wagens geparkeerd.”

Van Rossum zit in de plaatselijke politiek sinds 1994. “Zondag 28 juni 2015 staat nu al geboekt als een van de hoogtepunten in de geschiedenis van Tervuren.”