Nieuws Vlaams Brabant Ontsluiting Engels Plein zegen voor ondernemers aan Vaartkom

Ontsluiting Engels Plein zegen voor ondernemers aan Vaartkom

Ontsluiting Engels Plein zegen voor ondernemers aan Vaartkom

engelspleinbruggenEen betere ontsluiting van het Engels Plein is een zegen voor ondernemers en handelszaken aan de Vaartkom in Leuven. Een betere toegankelijkheid wordt gerealiseerd in twee stappen. Tegen eind volgend jaar verrijst een nieuwe klapbrug over het kanaal Leuven-Dijle. Nog voor het bouwverlof van dit jaar krijgt de bestaande Vaartkombrug een nieuw kleedje. De werken worden gefinancierd door de Vlaamse overheid en uitgevoerd door Waterwegen en Zeekanaal.

De Vaartkom ter hoogte van het vroegere jachthaventje is omgetoverd tot een bouwwerf. Die werd eind vorige maand geïnstalleerd voor de aanpassing van de bestaande Vaartkombrug. “De Vaartkombrug wordt uitgebreid, zodat er een aparte fietsstrook ontstaat in de richting van Mechelen. Wagens kunnen gebruik maken van het bestaande weggedeelte. Deze aanpassingswerken aan moeten klaar zijn voor 11 juli”, zegt Kevin Polfliet, communicatieverantwoordelijke van Waterwegen en Zeekanaal.

Vijftig meter verder verrijst een klapbrug voor verkeer richting Zoutstraat en Diestsevest. “Deze werkzaamheden moeten afgerond zijn tegen het einde van 2017.”

De totale investering van de Vlaamse overheid bedraagt 3 miljoen euro: 2,7 miljoen voor de nieuwe brug en 0,3 voor een vernieuwing van de bestaande Vaartkombrug. Het Engels Plein wordt op die manier beter toegankelijk voor bezoekers, bewoners en alle weggebruikers. Met stip voor de fietser, die koning auto in het zog moet verdragen.

Dit deel van de stad lag er decennialang verloederd bij maar werd de jongste jaren omgetoverd tot een eigentijdse wijk met veel nieuwbouw, winkels en startups.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.