Nieuws Vlaams Brabant Ontwerpakkoord over sluiting van Printing Partners

Ontwerpakkoord over sluiting van Printing Partners

Ontwerpakkoord over sluiting van Printing Partners

printing-partnersBij Printing Partners werd een ontwerpakkoord bereikt over de sluiting van de krantendrukkerij in Dilbeek. Die is gepland voor eind 2021. Woensdag volgt een stemming onder de 158 personeelsleden.

In de drukkerij in deelgemeente Groot-Bijgaarden worden momenteel De Standaard, Metro en Vers l’Avenir gedrukt. De productie zal gefaseerd overgebracht worden naar de drukkerij in Paal bij Beringen. Daar drukt Printing Partners kranten als Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg. Het bedrijf gaat de volgende jaren in de Limburgse vestiging 38 miljoen euro investeren in nieuwe installaties.

Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de toenmalige krantengroepen Corelio en Concentra. Het is een zusterbedrijf van Mediahuis dat de Vlaamse kranten en digitale uitgeefactiviteiten van beide groepen herbergt.

In het ontwerpakkoord heeft de directie zich geëngageerd om niemand te ontslaan voor de sluiting. Maar omdat een deel van de productie al in een vroegere fase wordt overgebracht naar Paal zal brugpensioen vanaf 55 jaar worden aangevraagd.

Door de gefaseerde afbouw van de productie is er in de periode 2019-2021 nog werk voor een honderdtal personen in Groot-Bijgaarden. Als (te) veel mensen kiezen voor een vroegtijdig vertrek zal de directie genoodzaakt zijn om de site al voor 2021 te sluiten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.