NieuweKade_1_HR

Ontwikkeling Ezeldijksite gaat volgende fase in

DIEST/ANDERLECHT/HASSELT - Projectontwikkelaar Ciril, onderdeel van de Democo Group met onder andere een filiaal in Anderlecht, herontwikkelt de voormalige terreinen van Euro Shoe in Diest tot twee woonprojecten met 73 wooneenheden. De eerste bewoners van de ‘Nieuwe Kade’ en ‘Heeren van Diest’ zullen vanaf 2022 hun intrek nemen in de nieuwbouwappartementen. 

Sinds 2009 is de Ezeldijksite in Diest geëvolueerd van een grauw bedrijventerrein naar een woonzone aan de rand van het Diestse stadscentrum. Inmiddels zijn er al meer dan 200 appartementen gerealiseerd en is er ook een woonzorgcentrum met 47 assistentiewoningen neergezet. Vandaag is een volgende fase in het heropwaarderingsproces van de site aangebroken met de lancering van twee nieuwe woonprojecten die projectontwikkelaar Ciril realiseert.

Woonprojecten 

Het eerste draagt de naam ‘Nieuwe Kade’. Deze nieuwbouw ligt vlak aan het water, op wandelafstand van het centrum, en bestaat uit in totaal 27 luxueuze 2- en 3-slaapkamer appartementen en drie penthouses met uitzicht op de Demer en de bekende Ezeldijkmolen. Aan de kant van de Schoenmakersstraat bouwt Ciril nog een tweede woonproject: ‘Heeren van Diest’. Concreet bestaat deze nieuwbouw uit 46 1-, 2- en 3-slaapkamer appartementen. De naam van het project is niet toevallig gekozen. Het is een subtiele verwijzing naar Diest als Oranjestad én naar de vele prachtige herenhuizen die in de stad terug te vinden zijn.  

Vanaf 2022

Een bijkomende troef van het nieuwe woonproject is dat het vlakbij het natuurgebied Webbekoms Broek ligt. De eerste bewoners zouden er vanaf 2022 kunnen intrekken. Ontwikkelaars Ciril en Diest Invest starten deze week met de voorbereidende werken.