plantencentrum

Ook Vlaams-Brabantse bedrijven openen hun deuren tijdens Open Bedrijvendag

Voor de 33ste keer organiseert Voka dit jaar de Open Bedrijvendag. Verschillende bedrijven in heel Vlaanderen openen op 1 oktober hun deuren voor al wie eens een kijkje achter de schermen wil nemen. In totaal nemen er dit jaar 235 fysieke en 32 digitale bedrijven deel.

"Zowel bij grote en bekende bedrijven als bij starters of innovatieve familiebedrijven valt veel te ontdekken", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. "We mogen met z’n allen fier zijn op onze mooie Vlaamse ondernemingen."

Voor de vierde keer wordt dit jaar ook een digitale versie van de Open Bedrijvendag georganiseerd. Noodgedwongen werd het in 2020 een succes en dus zet Voka het idee sindsdien verder. "We hebben gemerkt dat mensen ook vanuit hun thuisomgeving graag binnenkijken bij bedrijven. Vorig jaar brachten meer dan 1 miljoen mensen doorheen het jaar een digitaal bezoekje aan één of meerdere deelnemende bedrijven", vertelt Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag. "Het is een uitgelezen kans voor bedrijven die omwille van praktische, hygiënische of veiligheidsredenen niet kunnen deelnemen aan het fysieke evenement, om via digitale rondleidingen aan de honderduizenden bezoekers te laten zien wat ze in hun mars hebben."

Van mosterdfabriek tot luchtverkeersleiding

Het aanbod in Vlaams-Brabant is dit jaar zeer gevarieerd. Zo opent luchtverkeersleider skeyes de deuren om het grote publiek een blik achter de schermen te gunnen, kunnen mensen gaan kijken hoe de grootste ingenieursafdeling van de KU Leuven in z'n werk gaat en valt er te ontdekken hoe De Watergroep voor proper drinkwater zorgt.

 

Daarnaast zijn er ook verschillende familiebedrijven uit de regio die hun deuren openen voor het grote publiek. Internationaal gekende fuithandelaar Devos Group uit Bekkevoort is er een van, maar ook mosterdmakerij De Ster in Lubbeek, geleid door vader Paul en zijn twee zonen, en plantencentrum Van Goidsenhoven in Holsbeek passen in dat rijtje.