Nieuws Vlaams Brabant Open brief aan Alexander

Open brief aan Alexander

Open brief aan Alexander

BOORTMEERBEEK – De co-founders van het Boortmeerbeekse event softwarebedrijf Eventication schreven een open brief aan Eerste Minister Alexander De Croo. 

Beste Alexander,
(ik hoop dat ik Alexander mag zeggen)

Zoals u waarschijnlijk hier en daar hebt opgevangen zit de event- en cultuursector bijna een jaar zonder werk en perspectief. Een jaar dat onze sector zonder al te veel morren zich solidair heeft opgesteld tegenover de rest van de bevolking. Ik durf misschien zelfs te zeggen dat de event- en cultuur sector misschien wel de meest solidaire sector is van het hele land. Niet alleen hebben onze bedrijven een jaar geen werk en inkomen, daarbij hebben wij steeds oplossingen willen aanreiken, een mooi voorbeeld hiervan zijn de vaccinatiecentra.

De vaccinatiecentra zijn in een record tempo opgebouwd door bedrijven en mensen uit onze sector. Daarbij gaan onze professionals deze centra ook leiden en coördineren zodanig alles vlot kan verlopen. Wij zijn er klaar voor, we wachten alleen nog op die kleine flesjes met vloeibaar goud die u ons had beloofd. Maar met alleen de vaccinatiecentra te bouwen gaan we onze sector niet redden. De bevolking snakt naar opnieuw leven, snakt naar events, snakt naar ons! Uw regering en de experten kijken steeds naar het buitenland om maatregelen te nemen of  nieuwe studies te bekijken. Maar wist u dat wij Belgen ook zelf studies zouden kunnen uitvoeren? Wist u, Alexander, dat de Belgische event organisatoren en toeleveranciers behoren tot de beste uit de hele wereld?

Zou het kunnen dat de hele wereld naar ons kijkt als het aankomt op events? Want als de beste leerling van de klas uitlegt hoe het moet, zullen de andere leerlingen misschien ook kunnen volgen. De kennis en knowhow zit hier, in dat kleine Belgenlandje van ons. In plaats van te kijken naar het buitenland, zouden we misschien zelf in actie kunnen schieten en de wereld laten zien dat wij events veilig kunnen organiseren, zoals we al jaren deden voor het vieze beestje er was.

Enkele maanden geleden is er in Barcelona een eerste test event geweest waarbij 1000 mensen in een zaal naar een concert konden kijken, het resultaat: 0 besmettingen. Onze noorderburen, tevens ook een land met veel knowhow, is begonnen met test events te organiseren zowel indoor, als outdoor. Daar zijn ook de eerste resultaten bekend: 0 besmettingen! (Ter informatie kan u in de eerste comment een link vinden naar een artikel hierover.)

Alexander, als ik u mijn bescheiden mening mag geven. De Belgische event- en cultuursector kan veilig opstarten, want wij behoren nu eenmaal tot de beste ter wereld.

Laat ons ook testen uitvoeren zoals in Nederland zodanig we het kunnen bewijzen, laat ons NU bekijken hoe we deze zomer opnieuw kunnen genieten van cultuur en live muziek. Het is NU het moment om op te starten want we hebben toch enkele maanden nodig om dit allemaal in elkaar te boxen.

Laat het ons doen, u zult misschien nog verbaast zijn over wat we allemaal kunnen.

Met zeer vriendelijke groeten,

Tim, Frank, Nick & Sam
Co-Founders Eventication

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortenberg, Leuven
Kortenberg

Horecazaak en adviesbureau in faling

LEUVEN/KORTENBERG/TREMELO - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft het faillissement uitgesproken van 2 bedrijven. Een faling werd afgesloten.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer