Nieuws Vlaams Brabant Open brief. “Er wordt met 2 maten en 2 gewichten gewerkt”

Open brief. “Er wordt met 2 maten en 2 gewichten gewerkt”

Kurt De Bont.

Open brief. “Er wordt met 2 maten en 2 gewichten gewerkt”

AARSCHOT – De Aarschotse boekingsagent, concertorganisator en muzikant Kurt De Bont schreef een open brief aan Jan Jambon en Sophie Wilmès. De Bont vindt het niet kunnen dat de cultuur-en evenementensector niets mag ondernemen in combinatie met het ontvangen van het dubbele overbruggingskrediet, terwijl dit voor andere sectoren wel mogelijk is via take-away en click & collect. “Er wordt met 2 maten en 2 gewichten gewerkt”, zegt De Bont. 

Ik ben als zelfstandige in de evenementen/cultuursector blij dat er financiële ondersteuning in de vorm van (dubbel) overbruggingsrecht bestaat en wordt toegekend. Maar kunnen jullie mij even uitleggen waarom in de evenementen/cultuursector er geen enkele activiteit is toegestaan in combinatie met het ontvangen van dubbel overbruggingsrecht, terwijl dit voor andere sectoren wel mogelijk is via take-away en click & collect?
Naar aanleiding van de verlengde verplichte sluiting voor onze sector nam ik vandaag opnieuw contact op met mijn sociaal secretariaat, omdat ik graag op de hoogte wil blijven van onze toegezegde steun en ik uiteraard volgens de regels van de wet in orde wil zijn/blijven.
Lees hieronder wat de alerte medewerkster van mijn sociaal secretariaat mij via mail toestuurde: Een eventbureau schakelt als coronaproof alternatief over op livestreams.
• De activiteiten van de eventsector vallen onder de verplichte sluiting.
• Maar door livestreams te organiseren heeft de zelfstandige niet alle activiteiten volledig onderbroken.
Livestreams zijn geen toegelaten uitzondering (zoals take-away of click & collect). Zelfs niet indien dit gratis wordt aangeboden. Trouwens aan de telefoon vertelde mevrouw me er ook nog bij dat we zelfs geen click & collect en/of online verkoop (webshop) mogen organiseren, terwijl dit voor veel muzikanten tegenwoordig de enige bron van inkomsten zou kunnen betekenen. Nu live optreden, en dus ook livestreams wegvallen, zou de verkoop van muziekdragers en eventuele merchandise meer dan welkom zijn. De mevrouw aan de telefoon vertelde me er ook wel bij dat dit eventueel wel zou mogelijk zijn indien je reeds voor de corona-uitbraak een webshop zou runnen.
Ik vrees echter te moeten concluderen dat er alweer eens met 2 maten en 2 gewichten wordt gewerkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.