In Opwijk starten drie cursisten van een opleiding tot zytholoog met een eigen bedrijf. Met hun cateringbedrijf Hap & Hop willen ze de focus leggen op de combinatie van speciaalbieren met lekkere gerechten.
Axel Despiegelaere, Peter Van Langehove en Wouter Post leerden elkaar kennen tijdens een opleiding tot zytholoog, oftewel bierkenner. De meeste cursisten volgen de opleiding bij Syntra voor het plezier maar het trio besloot een stap verder te gaan en startte na hun opleiding met hun eigen cateringbedrijf Hap & Hop.
Populaire kleine brouwerijen
Met Hap & Hop wil het ondernemerstrio privé- en bedrijfsevenementen voorzien van een brede waaier van verschillende gerecht met de daarbij horende bieren. Het trio gaat steeds opzoek naar combinaties die een meerwaarde op vlak van smaak opleveren. “Momenteel zijn speciaalbieren van kleine brouwerijen erg populair. Maar dat zorgt er ook voor dat er een heel groot aanbod is waar het soms moeilijk wordt om door het bos de bomen nog te zien. Zo worden er tegenwoordig voor heel wat events speciale bieren geproduceerd. Maar eigenlijk zijn dat gewoon bieren gebaseerd op een klassiek recept die dan een nieuw jasje of ticket krijgen. De kunst is dan ook om uit die enorme waaier bieren te ontdekken die iets nieuws, of alvast een meerwaarde bieden ten opzichte van het bestaande aanbod” legt Despiegelaere uit.
Eigen zaak
Momenteel hebben de drie ondernemers nog een voltijdse vaste job. Indien hun concept een succes blijkt willen ze dit graag zien veranderen en denken ze zelfs aan het openen van een eigen restaurant. “Het idee was er al om een eigen restaurant te openen maar we besloten toch eerst te starten met Hap & Hop. Momenteel zijn de reacties positief maar we bekijken stap voor stap hoe succesvol het project wordt” aldus Despiegelaere. “Indien Hap & Hop succesvol blijft willen we misschien toch een zaak openen. Een ideale locatie daarvoor lijkt ons in het Mechelse.”
Meer info: www.hapenhop.be