Nieuws Vlaams Brabant Opleidingen technologie in trek in Leuvense hogeschool

Opleidingen technologie in trek in Leuvense hogeschool

Opleidingen technologie in trek in Leuvense hogeschool

technologie opleidingUit de eerste trends bij inschrijvingen aan hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) in Leuven blijken technologie-opleidingen enorm in de lift te zitten. Vanuit de arbeidsmarkt is er een groeiende vraag voor deze profielen.

De hogeschool maakte op 1 september een tussenstand op van de inschrijvingen bij eerstejaarsstudenten. Het academiejaar start op 19 september, maar de eerste trends tekenen zich wel af.

Technologie-opleidingen als toegepaste informatica, energietechnologie en elektronica-ict trekken steeds meer studenten aan. “De nieuwe UCLL-campus op het researchpark in Haasrode (Leuven) mag veel studenten verwelkomen”, zegt Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL.

In de regio Leuven-Diest stijgt de opleiding toegepaste informatica met 21 procent. Engelstalige opleidingen zoals businessmanagement (drie jaar) gaan blijvend in stijgende lijn. De verwachting is minstens veertig procent meer eerstejaars.

Technologie-opleidingen als energietechnologie (+8 procent) en elektronica-ict (+6) op de campus in Diepenbeek noteren een lichte stijging en komen daarmee deels tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de arbeidsmarkt voor deze profielen. Door de samenwerking met Pukkelpop rond groene energie en duurzaamheid heeft UCLL deze opleidingen extra gepromoot.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.