Nieuws Vlaams-Brabant Opleidingsbedrijf zet crisisjaar naar zijn hand

Opleidingsbedrijf zet crisisjaar naar zijn hand

Stijn De Mot (links) en Robbie Billen van SmartEducation.

Opleidingsbedrijf zet crisisjaar naar zijn hand

LEUVEN  – Het Leuvense SmartEducation, een bedrijf dat postacademische vormingen aanbiedt aan zorgverstrekkers, heeft het crisisjaar 2020 omarmd met vernieuwingen en de invulling van opportuniteiten. De onderneming nam een nieuw kantoor in gebruik, opende nieuwe opleidingslocaties en zette in op online vormingen.

Met zijn opleidingen bereikt SmartEducation ongeveer 70% van alle actieve kinesitherapeuten in Vlaanderen. “Dit komt neer op zo’n 6.500 professionals die op regelmatige basis deelnemen aan één van onze opleidingen”, zegt co-founder Robbie Billen van SmartEducation. Het bedrijf organiseert leermomenten die inhoudelijk verder ingaan op bepaalde niches binnen de kinesitherapie, en dit in alle specialisatiegebieden zoals sportkinesitherapie, pelvische kinesitherapie ( aanpak van verschillende disfuncties in het gebied van het kleine bekken, nvdr.) en pediatrische kinesitherapie. Daarnaast biedt SmartEducation ook een aantal opleidingen rond praktijkmanagement aan, waarmee ze praktijkeigenaars op weg helpt op het vlak van social media, marketing, fiscaliteit,.. “Onze doelstelling hier is de zorgverlener te coachen om de stap te kunnen zetten naar zorgondernemer”, zegt Billen.

Nieuw kantoor

Door de gezondheidscrisis was SmartEducation genoodzaakt om snel te schakelen. Immers, alle fysieke opleidingen werden afgelast. “We hebben van die annus horribilis gebruik gemaakt om vernieuwingen door te voeren en opportuniteiten in te vullen. Zo hebben we onze intrek genomen in het nieuwe kantoor in coworkinghub De Hoorn in Leuven, hebben we nieuwe opleidingslocaties in portefeuille en hebben we volop ingezet op online opleidingen. Met al deze initiatieven hebben we met SmartEducation grote stappen voorwaarts gezet”, luidt het nog.

Online learning aanbod

SmartEducation werkte een online learning aanbod uit met heel wat gratis webinars. “Heel wat collega-kinesitherapeuten die op dat moment ook verplicht werden om de praktijk te sluiten, waren enthousiast over deze aanpak. Met onze elektronische leeromgeving hebben we de kwaliteit van onze opleidingen nog wat opgekrikt. Het feit dat we de hele crisis konden omvormen tot een opportuniteit heeft ons een energieboost gegeven voor 2021”, vult co-founder Stijn De Mot aan.

Toekomst

Voor de toekomst is het online learning systeem alvast een blijver, al is het toch ook uitkijken naar een aantal offline opleidingen van zodra de omstandigheden dit weer toelaten. “Zo zal het nieuwe Van Der Valk-hotel naast de Ghelamco Arena in Gent als uitvalsbasis voor een aantal opleidingen fungeren. Daarnaast hopen we ook weer een aantal buitenlandse docenten en wereldautoriteiten binnen de kinesitherapie naar ons land te halen”, besluiten Billen en De Mot.

Team

SmartEducation werkt met een vast team van 5 medewerkers (2 stichters, event manager, marketing manager en office manager). Daarnaast kan de onderneming rekenen op een 10-tal freelancers die tijdens de opleidingen zelf alles mee in goede banen leiden en als aanspreekpunt gelden. Voorts zijn er een 50-tal docenten waar SmartEducation mee samenwerkt. In totaal organiseert SmartEducation opleidingen op 18 verschillende locaties in Vlaanderen. Jaarlijks gaat het over zo’n 350 leermomenten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.