Nieuws Vlaams Brabant Oplichting met luierverkoop leidt naar spookfirma in Herent

Oplichting met luierverkoop leidt naar spookfirma in Herent

Oplichting met luierverkoop leidt naar spookfirma in Herent

Het parket van Leuven voert een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige oplichting met luierboxen. Dat gebeurde via de sites luierbox.be en pamperbox.be. Het onderzoek leidt naar een spookfirma in Herent, met een 30-jarige man als zaakvoerder.

De FOD Economie diende op maandag 23 januari bij het parket van Leuven een klacht in tegen een 30-jarige man uit Herent die verdacht wordt van oplichting en inbreuken op het economisch wetboek. Hij bood via de internetsites pamperbox.be en luierbox.be jaarabonnementen aan voor maandelijkse leveringen van luierboxen tegen een voordelige prijs.

Sinds het einde van 2016 liepen er bij het online meldpunt van de FOD Economie honderden meldingen binnen van klanten die geen luierboxen ontvingen. Ook via consumentenorganisaties werden klachten over het bedrijf vernomen.
Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter die het onderzoek toevertrouwde aan de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven.

De 30-jarige verdachte werd maandag gearresteerd. Hij verscheen dinsdag voor de onderzoeksrechter en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens oplichting. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Leuven.

Mensen die de luierboxen bestelden en na betaling geen correcte leveringen ontvingen, kunnen zich registreren als benadeelde persoon in het strafonderzoek. De FOD Economie heeft in samenwerking met het parket en de onderzoeksrechter een online formulier benadeelde persoon ontwikkeld. Als u dit invult, wordt u op de hoogte gehouden van de vooruitgang van het gerechtelijk onderzoek. Het is dus niet nodig om nog bijkomend klacht in te dienen bij de politie.

U moet zich aanmelden bij het online meldpunt van de FOD Economie op het internetadres meldpunt.belgie.be. Onder de categorie tegenpartij is een onderneming kiest u de rubriek verkeerde/geen levering. Nadat u de melding en al uw gegevens hebt ingevuld, krijgt u een automatische mail met advies. Later krijgt u een tweede mail waaraan als bijlage het formulier benadeelde persoon is toegevoegd. Dit formulier moet u opslaan op uw computer, invullen en terugmailen naar het emailadres benadeeldepartijluierverkoop@economie.fgov.be. De FOD Economie zal alle formulieren bezorgen aan het parket van Leuven.

De personen die zich voordien al geregistreerd hebben bij het meldpunt van de FOD Economie zullen de mail met het formulier benadeelde persoon automatisch ontvangen en moeten hun melding dus niet herhalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.