Nieuws Vlaams Brabant Opnieuw beroep tegen bouwvergunning voor ondergrondse parking

Opnieuw beroep tegen bouwvergunning voor ondergrondse parking

Opnieuw beroep tegen bouwvergunning voor ondergrondse parking

parking-vilvoordeHet actiecomité Zo Mobiel Lef tekent beroep aan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de bouwvergunning voor de ondergrondse parking in Vilvoorde. Het stadsbestuur plant die parking onder de Grote Markt in het centrum, met financiering door Apcoa. Medio november had de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant dat beroep verworpen. Het nieuwe beroep is niet opschortend.

Het comité voert al meer dan twee jaar actie tegen de plannen voor de parking met 195 plaatsen. Volgens het comité gaat het om een peperduur project dat het centrum onleefbaar maakt. De parking wordt gefinancierd door het bedrijf Apcoa.

Het comité ziet een duidelijke link met het feit dat de tarieven voor de door Apcoa beheerde parkeerplaatsen in de binnenstad enkele maanden geleden fors verhoogd werden. Als alternatief pleit het comité om de parking bovengronds aan te leggen op het Mattekot en gratis randparkings te voorzien met shuttlebusjes naar het centrum.

Zo Mobiel Lef is er ook niet over te spreken dat Vilvoorde met de bouw van de ondergrondse parking wil beginnen zonder te wachten op een beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen en al begonnen is met enkele voorbereidende werken. Het comité waarschuwt ervoor dat de stad risico’s loopt op zware schadeclaims als de werken nadien moeten worden stopgezet. “Bij de eerste spadesteek zullen we een kort geding inspannen om de werken onmiddellijk te laten stilleggen”, zegt woordvoerder Fred Luyckx.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.