Afbeelding1 Foto Belga

Opnieuw negatief advies voor uitbreiding Woluwe Shopping Center

SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE - Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe gaat niet akkoord met de ingeperkte uitbreidingsplannen van het Woluwe Shopping Center. Dat laat het gemeentebestuur weten. Volgens het bestuur passen de vernieuwde plannen nog steeds niet in het karakter van de gemeente.

Eurocommercial, de eigenaar van het shoppingcenter, had een aanvraag ingediend voor de uitbreiding van het winkelcentrum en de bouw van 95 woningen erboven. In november 2021 had het schepencollege van Sint-Lambrechts-Woluwe al eens een negatief advies gegeven voor de stedenbouwkundige vergunning van die uitbreiding.

De projectontwikkelaar ging terug naar de tekentafel en voorzag in minder woningen, een verdieping minder en ook een verkleining van de totale oppervlakte van de uitbreiding. Die plannen krijgen nu echter opnieuw een negatief advies.

Overstromingen

Bevoegd schepen Delphine De Valkeneer (Défi) stelt dat het project nog steeds te massaal qua omvang, volume en uitzicht is en dat het geen rekening houdt met de omgeving. “Bovendien passen de zijgevels niet in het straatbeeld en ze zijn te hoog.”

Ook de plannen voor een nieuwe ondergrondse parkeerplaats stroken niet met de visie van het gemeentebestuur. “De bouw van een nieuwe ondergrondse parkeerplaats van twee verdiepingen zou het grondwaterbeheer in het gebied dus ernstig kunnen verstoren en overstromingen kunnen veroorzaken”, klinkt het.