Nieuws Vlaams Brabant Option gered maar exit Callewaert als ceo

Option gered maar exit Callewaert als ceo

Option gered maar exit Callewaert als ceo

Option is gered. Alweer. Het Leuvense technologiebedrijf kan weer even verder door een overbruggingskrediet van 2,6 miljoen euro. De top van de onderneming ondergaat heel wat wijzigingen. De meest spraakmakende is ongetwijfeld dat Jan Callewaert niet langer ceo blijft. De oprichter van het bedrijf blijft wel zetelen in de raad van bestuur.

Jan Callewaert is ceo sinds maart 2015. Hij blijft op post tot een opvolger gevonden is. Financieel directeur Jan Luyckx is al vervangen. Door Edwin Bex, die eerder cfo was bij Telindus. De raad van bestuur van Option krijgt voormalig Barco-topman Eric Van Zele als voorzitter. Ook Pieter Bourgeois doet er zijn intrede. Hij is manager bij Alychlo, het het investeringsfonds van Marc Coucke, een van de investeerders in Option.

Option leed in 2016 een verlies van 7,5 miljoen euro. In 2015 bedroeg het verlies 14,1 miljoen euro. De omzet daalde vorig jaar van 4,7 naar 4,3 miljoen euro.

Het Leuvense technologiebedrijf heeft een akkoord met de belangrijkste schuldeisers. Daardoor kan de balans worden herschikt en wordt schuld omgezet in kapitaal. Bestaande obligaties en overbruggingskredieten worden deels omgezet in nieuwe aandelen. De obligatiehouders en de verleners van de brugkredieten verlengen ook de looptijd van de leningen en versoepelen de voorwaarden.

De handel in het aandeel op de beurs van Brussel, die dinsdag tijdelijk opgeschort was, werd woensdagmorgen hervat. Dat gebeurde nadat Option gemeld had dat het vers geld gevonden had en dat er een herschikking kwam aan de top van het bedrijf. Het aandeel schoot na de aankondiging ruim twintig procent hoger tot 0,2 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.