Nieuws Vlaams Brabant Option verkoopt pas gekochte verlichtingsbedrijven

Option verkoopt pas gekochte verlichtingsbedrijven

Option verkoopt pas gekochte verlichtingsbedrijven

option-wireless-300x121-1Option verraste dinsdag vriend en vijand door twee verlichtingsbedrijven die het begin dit jaar kocht al opnieuw van de hand te doen. “Er was een opportuniteit om te verkopen en de activiteiten behoorden niet tot onze kerncompetenties”, stelt het Leuvense technologiebedrijf. De waarheid is dat Option al een tijdje koortsachtig op zoek is naar vers geld.

Option kondigde begin dit jaar aan dat het twee Nederlandse fabrikanten van ledverlichting, Lemnis Public Lighting en Innolumis Public Lighting, had gekocht en zou samenvoegen tot Innolumis Public Lighting. De bedrijven ontwikkelen straatverlichting en slimme toepassingen daarrond. Option kondigde aan dat de activiteiten zouden worden uitgebreid.

Maar aan dat verhaal komt onverwacht snel een einde, want dinsdag raakte bekend dat Option de bedrijven alweer verkocht heeft. De koper wil zich voorlopig niet bekendmaken. Het zou gaan om “een industriële partij”. Ook het verkoopbedrag blijft geheim. “Voor Option is er zeker een meerwaarde”, stelt een woordvoerder van het bedrijf.

De deal komt het Leuvense bedrijf goed uit. Option zit al een tijdje in een financieel benarde positie. In het persbericht staat te lezen dat de deal “de mogelijkheid geeft om de continuïteit te verzekeren in 2017”. Dat geeft de indruk dat Option zonder de transactie het hoofd dit jaar niet meer boven water had kunnen houden.

De verkoop zou ook te maken hebben met het feit dat stichter en ceo Jan Callewaert, die zelf de touwtjes in handen nam nadat in maart ceo Frank Deschuytere de laan werd uitgestuurd, wil focussen op twee kerncompetenties: draadloze connectiviteit en engineeringdiensten. Om nog meer tijd vrij te maken voor het dagelijkse management laat Callewaert zich vervangen als voorzitter van de raad van bestuur.

De banden tussen Option en de Nederlandse verlichtingsbedrijven zijn niet helemaal doorgeknipt. Option zal op contractbasis opdrachten blijven uitvoeren voor Innolumis. Het gaat bijvoorbeeld over de verdere ontwikkeling van oplossingen voor smart lighting met sensoren en camera’s, gebaseerd op de cloudgatetechnologie van Option.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.