Nieuws Vlaams Brabant Option zit tijdelijk zonder ceo

Option zit tijdelijk zonder ceo

Option zit tijdelijk zonder ceo

Jan Callewaert is vroeger dan verwacht afgetreden als ceo van Option. Het Leuvense technologiebedrijf zit tijdelijk zonder grote baas. De taken van de ceo worden voorlopig overgenomen door een managementcomité onder leiding staat van voorzitter Eric Van Zele.

Het was al langer bekend dat Option op zoek is naar een nieuwe ceo. Normaal zou Jan Callewaert, oprichter van het bedrijf, op post blijven tot er een opvolger was gevonden. Zolang heeft het bedrijf uiteindelijk niet gewacht. Callewaert kreeg een andere functie. Dat blijkt uit het jaarverslag van Option

“De raad van bestuur nam kennis van de bereidheid van Jan Callewaert om terug te treden als ceo en een opdracht te aanvaarden die zich concentreert op de verkoop en business development”, stelt het jaarverslag. De taken van de ceo worden voorlopig overgenomen door een managementcomité dat onder leiding staat van Option-voorzitter Eric Van Zele, voormalig topman van Barco.

Option zit al een hele tijd in financiële moeilijkheden. Ook “op datum van dit rapport beschikt de vennootschap over erg beperkte financiële middelen”, staat in het jaarverslag. Het bedrijf is volop bezig met een reddings- en herstructureringsplan.

“Voor 2017 zal onze volledige focus liggen op het herstellen van geloofwaardigheid als basis voor het creëren van aandeelhouderswaarde. We blijven voorzichtig optimistisch dat we deze trip positief en succesvol kunnen afronden, met een beter resultaat voor iedereen.”

De continuïteit is volgens de raad van bestuur verzekerd tot de algemene vergadering van aandeelhouders in mei 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer