Nieuws Vlaams Brabant Oranjestad wordt takeaway hoofdstad van Hageland

Oranjestad wordt takeaway hoofdstad van Hageland

Oranjestad wordt takeaway hoofdstad van Hageland

DIEST –  De kerstmarkten in ons land zijn dit jaar verboden. Om de leegte op te vullen organiseert de Diestse lokale handel tijdens de eindejaarsperiode een alternatieve spaaractie. Onder de noemer “Diest blijft (s)maken” lanceert de stad Diest eind deze week ook een grootschalige campagne, zowel online als in het straatbeeld. “Zo zetten we de  takeaway mogelijkheden in de verf. We gaan van Diest de takeaway hoofdstad van het Hageland maken”, luidt het. 

De lokale handelaars organiseren sinds 2018 de kerstmarkt van Diest, in samenwerking met het lokale Roemenië Comité. Door de inmiddels gekende crisis zijn de kerstmarkten overal te lande verboden. Dus ook in Diest. “Het is jammer dat we de prille traditie van de Diestse kerstmarkt niet kunnen verder zetten. We hebben twee edities achter de rug. Het enthousiasme was telkens groot. Dit jaar hebben we al vele nieuwe aanvragen binnen gekregen. De volksgezondheid primeert echter. Voor lokale winkels, die wel nog open zijn, is het sluiten van de horeca trouwens ook een klap. Hun klanten willen hier immers ook eten en drinken. Dat gaat nu voor minstens een maand niet”, zegt schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde.

Als alternatief zullen het stadsbestuur en de lokale handelaars een eindejaarsactie organiseren. Klanten kunnen, door lokaal te kopen, sparen voor verschillende prijzen, zoals bijvoorbeeld een Diests cadoosje.  Ook online start een campagne om lokale winkels te promoten. Er volgen ook promotiefilmpjes om shoppen in Diest in de kijker te zetten.  De sfeerverlichting in de stad wordt ontstoken op vrijdag 20 november. Daarna volgt een pré-kerstshoppingsweekend bij de Diestse speciaalzaken.

Diest blijft (s)maken 

Onder de noemer “Diest blijft (s)maken” lanceert de stad Diest eind deze week ook een grootschalige campagne, zowel online als in het straatbeeld. “Zo zetten we de  takeaway mogelijkheden in de verf. Ook om leveringen aan huis veilig en tijdig te laten verlopen, springt de stad Diest bij. Ze sloot daarvoor een overeenkomst met Spare Mobility. Onze lokale horeca kan daar gratis gebruik van maken om eten en drank aan huis te leveren”, luidt het.

“Dit is onze lokale steunmaatregel om onze horeca door deze moeilijke periode te krijgen. We gaan van Diest tijdelijke de takeaway hoofdstad van het Hageland maken. Ik roep iedereen op om lokaal te blijven winkelen en afhaalmaaltijden te kopen. Van afhaal alleen kan je als horeca niet overleveren, maar samen met de nationale steunmaatregelen is het zeker een duwtje in de rug”, besluit schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.