Nieuws Vlaams Brabant Ottevaere investeert in Boortmeerbeek

Ottevaere investeert in Boortmeerbeek

Ottevaere investeert in Boortmeerbeek

ottevaereHet familiebedrijf Ottevaere in Boortmeerbeek-Hever, verdeler van BMW en MINI, is bezig met een grondige uitbreiding en vernieuwing van zijn concessie.

Het bedrijf dat in 1958 werd opgericht door Aloïs Ottevaere en later werd verdergezet door diens zonen Dirk en Stéphane, wordt momenteel geleid door operationeel directeur Davy Joos.

Ottevaere is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft ambitieuze plannen. Daarom werd besloten de concessie aanzienlijk uit te breiden en de bestaande gebouwen te vernieuwen. De capaciteit van de gebouwen wordt ongeveer verdubbeld, met onder meer extra parkeergelegenheid (tot 150 parkeerplaatsen) en een verdubbeling van de showroom (ruimte voor 34 demowagens van BMW en MINI samen). De BMWi-modellen worden eveneens opgenomen in het aanbod.

 Ook in het atelier wordt fors geïnvesteerd. Het wordt uitgebreid tot 15 werkbruggen. Er komt tevens een eigen koetswerkafdeling, zodat sneller en efficiënter kan worden gewerkt. Kleine, dringende herstellingen en diagnoses kunnen voortaan via de drive-in receptie worden uitgevoerd, zonder afspraak. Klanten die de ochtendspits willen vermijden, kunnen rustig werken in de business lounge terwijl er aan hun voertuig gewerkt wordt. Ottevaere krijgt zelfs een eigen carwash, en een bandenhotel voor de opslag van zomer- en winterbanden.

De oprichting van een aparte fleetafdeling, zo’n 2 jaar geleden, en BMW Premium Selection (tweedehandswagens) moeten invulling geven aan de capaciteitstoename van de concessie.

De bouwwerken gingen van start in januari van dit jaar en gebeuren in twee etappes. Eind augustus zou de nieuwe aanbouw klaar moeten zijn en kunnen de klanten in de nieuwe infrastructuur worden ontvangen. Daarna wordt het bestaande gebouw gemoderniseerd. De grote opening van de nieuwe en vernieuwde gebouwen is gepland voor januari 2017, net op tijd voor de grote toeloop in de periode van het Autosalon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer