Nieuws Vlaams Brabant Ouderwets lekker in Leuven tijdens Week van de Smaak

Ouderwets lekker in Leuven tijdens Week van de Smaak

Ouderwets lekker in Leuven tijdens Week van de Smaak

week_van_de_smaakVoor de tiende editie van de Week van de Smaak grijpt de organisatie vzw Vol-au-vent terug naar de smaak van toen. De lustrumeditie vindt plaats van 10 tot 20 november. Culinaire genieters kunnen ouderwets lekker gaan eten in Leuven.

De smaak van toen is het centrale thema. “Van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten”, zegt Vol-au-vent.

Tijdens de tiendaagse staan meer dan 240 activiteiten in Vlaanderen en Brussel op het programma. In Leuven draait alles rond ouderwets lekker(s), in een organisatie van Liefst Leuven in samenwerking met Horeca en handel in Leuven.

Tien dagen lang krijgen oude Leuvense gerechten een nieuw leven in restaurants. Cafés schenken vergeten bieren met hapjes uit de tijd van toen. Voedingszaken bieden creaties aan met oud-Leuvense producten en die zijn ook allemaal te proeven in winkels in de stad. Ontdek de culinaire herinneringen van Leuvense chefs en andere Leuvense beroemdheden.

Voorts wordt in Leuven een speciale editie van de buurtmaaltijd georganiseerd. Het buurtcentrum Mannenstraat serveert een klassieke maaltijd met klassieke muziek op de achtergrond.

Er zijn dit jaar ook evenementen uitgewerkt op maat van kinderen en hun ouders. Het is maar een kleine greep uit tal van activiteiten georganiseerd door gemeenten, scholen of verenigingen. Zij moesten vooraf hun project inschrijven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.