Nieuws Vlaams-Brabant Stories Out of office: Tom Tomczak (Inetum-Realdolmen) over in het nu leven, hoogtevrees en nutteloze weetjes
Vlaams-Brabant

Out of office: Tom Tomczak (Inetum-Realdolmen) over in het nu leven, hoogtevrees en nutteloze weetjes

HUIZINGEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Tom Tomczak, Sales Manager van ICT-bedrijf Inetum-Realdolmen.

Waar wil je deze zomer meer tijd voor vrijmaken?

Ik tracht tijdens de vakantieperiode meer tijd vrij te maken om te lopen. Niets beter dan de dag te starten met een leuke looptour.

Welk boek moet elke ondernemer volgens jou gelezen hebben?

Een boek waar ik zelf enorm veel aan heb gehad, is ‘Talent in Actie’ geschreven door Georges Anthoon. In dit boek bespreekt Georges tactieken en strategieën om zelf je loopbaan te sturen in de richting die je wenst. Hij legt verder ook uit hoe je (werk)stress vermijdt en je privégeluk op één lijn brengt met professioneel succes.

Welke dag in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Ik ben weinig nostalgisch en leef vooral in het nu. Mocht ik er toch eentje moeten kiezen, dan is het de dag dat ik voor de eerste keer mijn vrouw ben tegengekomen. We studeerden beide aan de Vrije Universiteit Brussel en werden via een gemeenschappelijke vriend aan mekaar voorgesteld. Love at first sight! En natuurlijk de dagen dat onze 3 kinderen geboren zijn.

Wie of wat kan jou doen schaterlachen?

Ik lach graag en makkelijk. Humor is belangrijk en helpt me te ontspannen.

Welke goede eigenschap heb je meegekregen van je ouders?

Leef in het nu en geniet!

Wat is het beste ondernemersadvies dat je ooit hebt gekregen?

Je moet denken in kansen, en niet in problemen. Problemen vertragen de wereld rondom je, kansen zorgen net voor de noodzakelijke versnelling.

Wat is in het laatste jaar je beste aankoop geweest?

Mijn Garmin sporthorloge, inclusief bijhorende loopschema’s en Strava-abonnement. Mijn horloge registreert heel wat data zoals slaapkwaliteit, hartslag, trainingsbelasting,… en de bijhorende software geeft op basis van door Garmin ontwikkelde algoritmes gericht advies om mijn sportieve prestaties te verbeteren.

Wat was je ergste job ooit?

Hierbij denk ik direct aan een zomerklus die ik tijdens mijn tienerjaren heb uitgevoerd. De dakoversteek, houten ramen en bijhorende luiken dienden geverfd te worden. Tijdens de uitvoering van deze klus heb ik vastgesteld dat een wiegelende ladder, mezelf op 8 meter hoogte en hoogtevrees, niet samen gaan. Toen ook nog de pot verf naar beneden viel, ben ik uit mijn taken ontzet.

Wat is jouw meest nutteloze talent?

Ik onthoud te veel nutteloze weetjes zoals: voetbaluitslagen, doelpuntenmakers, etc. Soms wel van tientallen jaren geleden.

Wie of wat wordt volgens jou gruwelijk ondergewaardeerd?

Ik denk hierbij spontaan aan de vele personen die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en het welzijn van onze kinderen (onderwijs, jeugdbeweging,…).

Waar mogen we je tegen volgende zomer mee feliciteren?

Op professioneel vlak met de verdere succesvolle commerciële uitbouw van Inetum-Realdolmen, op privévlak met mijn 45ste verjaardag! Ik verjaar namelijk op 26 juni, vlak voor de start van de zomervakantie.