Nieuws Vlaams Brabant Out Of Use en CityDepot halen samen elektro-afval op

Out Of Use en CityDepot halen samen elektro-afval op

Out Of Use en CityDepot halen samen elektro-afval op

out of useOut Of Use uit Aarschot heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met CityDepot voor het ophalen van elektrisch en elektronisch afvalmateriaal bij bedrijven, organisaties en overheidsdiensten in acht grote Belgische steden. CityDepot kan hierdoor haar retourtransporten vullen en Out Of Use heeft een oplossing voor het ophalen van kleinere hoeveelheden elektro-afval in de drukke stadskernen.

Out Of Use is gespecialiseerd in het maximaal hergebruik van IT-materiaal en gsm-toestellen én het recycleren van oude IT en andere elektrische en elektronische apparaten. “De samenwerking met CityDepot betekent niet alleen een meerwaarde voor ons bedrijf maar ook voor onze klanten,” zegt zaakvoerder Mark Adriaenssens van Out Of Use uit. “Bedrijven die geen vergoeding willen voor hun afgedankte elektrische en elektronische apparaten, kunnen die voortaan gewoon laten meenemen door CityDepot. Ze betalen hier geen transportkosten meer voor. Dit was voordien wel nodig als  we speciaal moesten rijden voor het ophalen van kleinere hoeveelheden.”

“Bedrijven die van ons wel een vergoeding willen voor hun elektro-afval, moeten rechtstreeks werken met Out Of Use en betalen, net zoals voordien, de transportkosten. Het is dan CityDepot die het transport verzorgt.”

“De meerwaarde voor ons zit in de opportuniteit die we krijgen om meer, en dus ook efficiënter, goederen te bundelen voor onze retourtransporten,” zegt Marc Schepers, oprichter van CityDepot. “We starten de samenwerking in de acht steden: Hasselt, Brussel, Leuven, Antwerpen, Gent, Brugge, Charleroi en Luik. In deze stadscentra halen we het elektro-afval voor Out Of Use op en verzamelen het gebundeld in onze depots net buiten de stadsrand.”

Beide partijen zien in het partnership een belangrijke toegevoegde waarde voor de maatschappij omwille van de ecologische winst.  “We verwijderen de gifstoffen en zorgen voor de ontmanteling van het elektronica-afval”, zegt Adriaenssens. “Uit honderd procent elektronisch afval halen wij bij Out Of Use liefst 89,96 procent secundaire grondstoffen. Hiermee reduceren we bovendien een aanzienlijke CO2 uitstoot. Deze neemt nu nog toe door het gebundeld én ecologisch transport van CityDepot. Het spreekt voor zich dat we deze samenwerking in de toekomst nog willen uitbreiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.