Nieuws Vlaams Brabant Overleg bij LSG Sky Chefs in Zaventem over 130 ontslagen

Overleg bij LSG Sky Chefs in Zaventem over 130 ontslagen

Overleg bij LSG Sky Chefs in Zaventem over 130 ontslagen

lsg-sky-chefsBij luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs in Zaventem werd de informatie- en consultatiefase van de wet-Renault opgestart. Eind vorige maand kondigde de directie aan dat ze 130 jobs wil schrappen. De vakbonden hopen dat aantal te doen dalen.

LSG Sky Chefs, dat onderdeel is van het Duitse Lufthansa en in ons land actief is op Brussels Airport in Zaventem en in het Brusselse Zuidstation, zegt dat de herstructurering nodig is om de bedrijfsstructuur aan te passen aan de verwachte lagere volumes.

De concurrentie is toegenomen. Klanten willen ook hoe langer hoe meer kosten drukken door producten zoals frisdranken rechtstreeks bij de leverancier aan te kopen. Ook de aanslagen van 22 maart op Brussels Airport betekenden een zware klap voor het bedrijf.

De eerste overlegvergadering is vrij vlot verlopen. “We hebben nu een beeld over de impact van de herstructurering op de verschillende departementen”, zegt Grace Papa van CSC. “Die informatie analyseren we om tegenvoorstellen te kunnen doen om het jobverlies te beperken. We zullen het aantal naakte ontslagen proberen te beperken via een swt-regeling of premies voor vrijwillig vertrek.”

De directie heeft geen deadline gesteld over het afronden van de herstructurering.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.