Nieuws Vlaams Brabant Overname van Côte d’Or werpt vruchten af voor Barry Callebaut

Overname van Côte d’Or werpt vruchten af voor Barry Callebaut

Overname van Côte d’Or werpt vruchten af voor Barry Callebaut

De focus van Barry Callebaut op meer winstgevende contracten werpt vruchten af. De integratie van de vorig jaar overgenomen fabriek van Côte d’Or in Halle heeft een belangrijk aandeel in de stijgende omzet en winst van de groep.

Barry Callebaut is de grootste producent van bulkchocolade ter wereld. Sinds vorig jaar runt de Zwitserse groep ook de fabriek van Côte d’Or in Halle. In de eerste helft van het boekjaar steeg de omzet met 3,3 procent. De winst nam toe met ruim tien procent.

In het eerste kwartaal lagen de verkochte volumes nog lager, maar in het tweede kwartaal was de evolutie positief. De groep mikt op middellange termijn op vier tot zes procent groei.

“De markten blijven volatiel, maar we hebben er vertrouwen in omdat we over een gezonde portfolio beschikken”, zei topman Antoine de Saint-Affrique bij de voorstelling van de halfjaarlijkse resultaten. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten verwacht hij verder herstel.

De omzet in de eerste jaarhelft groeide tot 3,3 miljard euro. De nettowinst bedroeg 133 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.