Nieuws Vlaams-Brabant Oxfam Wereldwinkel bestaat dertig jaar en viert dat met dans, muziek en taart

Oxfam Wereldwinkel bestaat dertig jaar en viert dat met dans, muziek en taart

Oxfam Wereldwinkel bestaat dertig jaar en viert dat met dans, muziek en taart

ASSE – In de zomer van 1992 startte de werking van Oxfam Wereldwinkel in Asse. Dertig jaar later zetten vrijwilligers zich nog dagelijks in om de winkel draaiende te houden en dat wordt op zaterdag 8 oktober gevierd met dans, muziek en zelfgebakken taarten.

Al eind de jaren ‘70 werd in Asse een eerste poging ondernomen om een project te starten voor de Derde Wereld waarbij fairtradeproducten aan huis verkocht werden. Maar het was pas in de zomer van 1992 dat de werking intensiever werd en er meer structuur kwam. Toen trokken 33 jongeren voor het project Brasil ‘92 naar Brazilië om er een dagcentrum voor personen met een handicap te bouwen. Om het engagement na het kamp verder te zetten, werd gestart met de verkoop van fairtradeproducten in het jeugdhuis ‘t Bronneken.

Inmiddels houden een vijftigtal vrijwilligers een mooie winkel met pop-up cadeauwinkel en webshop open. Je kan er terecht voor faire voeding, wijn en drankjes, ecologische producten, originele juwelen, verzorgingsproducten, woonaccessoires. Maar die dertigste verjaardag wilden ze ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan en dat willen ze vieren op zaterdag 8 oktober op de zolder van het Oud Gasthuis en in het CC Asse.

Bakken en dansen

Om 15 uur start de faire bakwedstrijd op de zolder van het Oud Gasthuis. Deelnemers moeten een taart bakken met minstens één fairetradeproduct uit de wereldwinkel en dingen zo mee naar een van de vier prijzen. Inschrijven kan individueel of per vereniging via Asseoww@gmail.com. Inkom en deelname is gratis, de taarten worden nadien samen geproefd.

Het feest wordt ‘s avonds om 20.30 uur verder gezet in het CC Asse waar Stef Kamil Carlens en de Brusselse Togolees Daniel Dzidzonu met band iedereen aan het dansen brengen. Tickets voor die show zijn te verkrijgen via www.ccasse.be/30-jaar-wereldwinkel-asse.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.