0 (1)

Oxurion haalt financieel zwaargewicht binnen

LEUVEN - Biotechbedrijf Oxurion, met vestigingen in Leuven en Boston, heeft met Tom Graney een nieuwe financiële directeur aangetrokken. Graney volgt Dominique Vanfleteren op die het bedrijf verlaat voor andere opportuniteiten. 

Graney nam woensdag zijn nieuwe rol als CFO bij Oxurion op.  In zijn rol wordt Graney onder meer verantwoordelijk voor de uitbreiding en uitvoering van de financiële strategie van Oxurion die erop is gericht om wereldwijd te groeien, waaronder op de belangrijke Amerikaanse markt. Graney heeft meer dan 25 jaar ervaring met senior finance, strategische and operationele uitdagingen zoals het ophalen van kapitaal, accounting en audit. De man was eerder CFO bij Generation Bio en Vertex Pharmaceuticals.

Amerikaanse kapitaalmarkten

“We zijn verheugd Tom te verwelkomen bij Oxurion", zegt CEO Patrik De Haes van Oxurion. "Ik ben ervan overtuigd dat Tom's aanzienlijke ervaring in financiële management en zijn kennis en ervaring van de Amerikaanse kapitaalmarkten hem in staat zullen stellen een cruciale rol te spelen in de succesvolle uitvoering van onze plannen om de toonaangevende franchise voor de behandeling van DME te ontwikkelen, momenteel een marktkans van 4,5 miljard dollar per jaar. Nu zowel Tom als Grace, onze onlangs aangestelde CMO, gevestigd zijn in de VS, beginnen we met het opbouwen van de transatlantische organisatie die we nodig hebben om onze wereldwijde ambitie waar te maken."

Oxurion 

Oxurion ontwikkelt behandelingen voor patiënten met een aandoening van de achterkant van het oog,  Oxurion was vroeger gekend als Trombogenics.