shutterstock_139142960

Oxurion presenteert positieve testresultaten, aandeel veert op

LEUVEN - Oxurion, een biotechnologisch bedrijf uit Leuven dat behandelingen ontwikkelt voor patiënten met een aandoening van de achterkant van het oog, maakte dinsdagmiddag positieve testresultaten bekend voor het oogmiddel THR-687. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Op de beurs van Brussel veerde het aandeel op met ruim 16%. 

 Oxurion liet weten dat het middel THR-687 goed verdragen wordt en veilig is. Er zijn geen bijwerkingen vermeld. THR-687 is een molecule ontwikkeld voor de oogaandoening DME, diabetisch maculair oedeem.

In fase 1 werd de zogeheten Best Corrected Visual Acuity gemeten. Die verbeterde na één injectie met 3,1 letters na één dag, met 9,2 letters na één maand en met 8,3 letters na drie maanden. Op basis van deze data zal Oxurion later dit jaar de volgende fase van de tests aanvatten. Een kleine groep patiënten zal getest worden met het oog op de meting van de efficiëntie van het product. Later volgt dan mogelijk een derde testfase die de veiligheid en efficiëntie van het middel op een grote groep patiënten onderzoekt.

Beurswinst 

Op de beurs van Brussel werd de aankondiging op applaus onthaald. Het aandeel sloot dinsdag af met ruim 16% winst.  Oxurion, vroeger bekend als Trombogenics, heeft met THR-149 nog een ander hangijzer in het vuur. De fase-2-studie van dat product start komende zomer.