3 Tom Graney van Oxurion.

Oxurion weekt nieuwe miljoenenlening los

LEUVEN – Oxurion, de Leuvense ontwikkelaar van behandelingen tegen oogziekten, heeft een lening van 10 miljoen euro, via converteerbare obligaties op 38 maanden, losgeweekt bij kapitaalverschaffers Kreos Capital en Pontifax Ventures. Dat maakt het Leuvense biotechbedrijf bekend. Eerder dit jaar zei het Franse Negma al een lening tot 30 miljoen euro toe. 

De kredietgevers krijgen een rente van 7,95% per jaar voor een looptijd van 38 maanden. Ze kunnen hun effecten ook omzetten in aandelen. "Met deze overeenkomst kunnen we onze financiële flexibiliteit vergroten terwijl we onze klinische studie voor DME (Diabetic Macular Edema) verder ontwikkelen", zegt CEO  en CFO Tom Graney van Oxurion in een persbericht.

Oxurion is blij met de investeringen en investeerders. "We zijn verheugd dat zulke gesofisticeerde en ondersteunende investeerders in de gezondheidszorg als Kreos en Pontifax de waarde van onze klinische studies en onze programma's hebben erkend door deze kapitaalinjectie te doen", aldus nog Graney.

Samen met de kasmiddelen is de converteerbare obligatie niet genoeg om de plannen van het bedrijf voor de komende 12 maanden mogelijk te maken. Allicht zal Oxurion het geld (tot 30 miljoen euro) dat het Franse Negma eerder dit jaar via een lening ter beschikking stelde, moeten gebruiken.