Nieuws Vlaams Brabant Palm Breweries investeert in Rodenbach

Palm Breweries investeert in Rodenbach

Palm Breweries investeert in Rodenbach

Palm Breweries investeert 2,7 miljoen euro in dochter Rodenbach. De brouwerij uit Steenhuffel (Londerzeel) spendeert dat bedrag aan brouwtechnologie. Het grootste deel gaat naar de gistafdeling. Daarnaast wil Palm het merk en het assortiment van Rodenbach versterken, met onder meer een nieuw design en een internationale promotiecampagne.

Rodenbach maakt sinds 1998 deel uit van Palm Breweries, de vroegere Brouwerij Palm. De afdeling in Roeselare is marktleider in de productie van het zogenaamde Vlaamse roodbruin. Het hele assortiment wordt in een nieuw kleedje gestopt. De huidige etiketten dateren van 2007 en zijn aan vernieuwing toe.

Palm wil meer eenheid in het gamma van zes bieren: Rodenbach, Grand Cru, Rosso, Vintage, Alexander en Caractère Rouge. De vormgeving van de letter R, die op alle verpakkingen voorkomt, is geïnspireerd op de R uit het verleden. Aan de naam van het bier wordt Classic toegevoegd. Het befaamde ribglas maakt een comeback. Het voetglas zal gebruikt worden voor de bieren met een alcoholvolume van zes procent en meer.

Het nieuwe design en en de nieuwe glazen maken meteen hun intrede op de markt. Palm gaat ook de positie van Rodenbach op de buitenlandse markt versterken en het assortiment in horeca en retail promoten. De nieuwe slogan wordt Rodenbach, cheers to the unexpected.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.