Nieuws Vlaams Brabant Paramount Helicopters en helihaven in Diest gaan samen ten onder

Paramount Helicopters en helihaven in Diest gaan samen ten onder

Paramount Helicopters en helihaven in Diest gaan samen ten onder

paramountDe rechtbank van koophandel in Leuven heeft Paramount Helicopters failliet verklaard. Het helikopterbedrijf in Webbekom in Diest staakte al een jaar zijn activiteiten, waaronder een opleidingsschool. Samen met Paramount Helicopters gaat de helihaven in Diest ten onder.

Dirk De Maeseneer werd aangesteld als curator. De gebouwen en het terrein van de helihaven waren eerder al van eigenaar gewisseld in een andere transactie. De terreinen krijgen een herbestemming, in lijn met de activiteiten van het aanpalende bedrijf Kempens Heftruckbedrijf.

Paramount Helicopters zat al langer in slechte papieren. In de hoogdagen werkten er vijf personeelsleden. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en specialiseerde zich in de controle van gasleidingen voor onder meer Fluxys. Het helikopterbedrijf bood ook commerciële vluchten en opleidingen voor piloten aan.

De inplanting van de helihaven was een van de problemen waarmee het bedrijf kampte. Opstijgende toestellen vlogen bijna onmiddellijk in de corridor van het militair vliegveld van Schaffen, eveneens in Diest.

De financiële situatie van Paramount Helicopters had eerder gevolgen voor Heli Promotions uit Diksmuide, dat onder dezelfde licentie vloog. Heli Promotions ontwikkelde toeristische helikoptertochten en zakenvluchten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.