Nieuws Vlaams-Brabant Paringsdans in telecomland: oranje mannetjes halen het van de gele

Paringsdans in telecomland: oranje mannetjes halen het van de gele

CEO Xavier Pichon. Belga image: Laurie Dieffembacq.

Paringsdans in telecomland: oranje mannetjes halen het van de gele

EVERE – Telecomoperator Orange Belgium, met hoofdzetel in Evere, heeft de beste troeven om de Waalse kabelmaatschappij VOO over te nemen. Telenet was ook kandidaat om het bedrijf  binnen te halen maar vist dus achter het net. 

Het lijkt erop dat telecombedrijf Orange Belgium een meerderheidsbelang zal kunnen nemen in de Waalse telecomoperator VOO. Telenet, volgens mediaberichten de enige andere overgebleven kandidaat, is niet geselecteerd om exclusieve onderhandelingen op te starten, zo maakte het maandag zelf bekend.

Nethys, de huidige eigenaar van VOO, had al aangekondigd op basis van de slotbiedingen van de geïnteresseerden exclusieve onderhandelingen te willen aangaan met één kandidaat. De Luikse intercommunale hoopt tegen het einde van het jaar een ondertekend contract te hebben voor de verkoop van een meerderheidsbelang in kabelaar VOO.

“Telenet was geïnteresseerd in de overname van VOO en wilde door een overname een industrieel toekomstbestendig telcoproject in Wallonië en Brussel opzetten”, zegt Telenet in een persbericht. Het betreurt de beslissing van Nethys, “want een overname door Telenet zou voordelen hebben gebracht voor het algemene concurrentielandschap in België, het Waals en Brussels industrieel project en voor VOO als bedrijf”. Telenet zal de beslissing van Nethys evalueren en de verdere opties bekijken.

Orange Belgium, dochteronderneming van Orange (vroeger France Telecom) en geleid door CEO Xavier Pichon (foto), waardeert VOO op 1,8 miljard euro.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.