Nieuws Vlaams Brabant Pergamino nieuwe uitgever van ecoTips

Pergamino nieuwe uitgever van ecoTips

Pergamino nieuwe uitgever van ecoTips

ecotipsHet magazine ecoTips, dat bedrijven al twintig jaar informeert over milieu en ecologie, wordt voortaan uitgegeven door Pergamino uit Zichem.

“Duurzaamheid betekende twintig jaar geleden niet hetzelfde als nu”, zegt Hilde De Wachter, zaakvoerder van Pergamino. “EcoTips was bij de start in 1995 vooral gefocust op alle nieuwe milieu- en bodemwetgeving die op de bedrijven afkwam. Twintig jaar later is het geëvolueerd naar een magazine dat de trends in duurzaamheid volgt.” Dat blijkt ook uit de thema’s die ecoTips behandelt: eoTECHNICS, ecoFINANCE, ecoKNOWLEDGE, ecoDESIGN, ecoNETICS en ecoSTHETICS.

“Ook het medium zelf veranderde”, zegt Hilde De Wachter. “Meer dan ooit is een magazine een combinatie tussen de offline printversie en de online nieuwsversie. Met uiteraard regelmatig e-nieuwsbrieven voor de lezers die echt de vinger aan de pols willen houden. Mensen die professioneel met ondernemen en duurzaamheid bezig zijn, moeten weten hoe de wereld evolueert. Ze moeten kunnen ontdekken hoe zij hun bedrijf daarin kunnen inschakelen en op welke manier ze het kunnen verduurzamen. Dat is het doel dat wij met ecoTips nastreven: ondernemers, milieuprofessionals, onderzoekers, overheden en iedereen die interesse heeft in duurzaamheid en bedrijven, die informatie geven die hen inspireert om zelf aan de slag te gaan.”

“Die informatie bieden we door praktijkvoorbeelden te brengen, onderzoeksresultaten te bekijken, innovaties tegen het licht te houden en  projectmogelijkheden te suggereren”, zegt De Wachter. “Het is alleszins een weg die alle bedrijven de komende jaren zullen inslaan. Hen daarin kunnen begeleiden door hen tips aan te reiken en te wijzen op bepaalde evoluties, is een heel interessante taak, die wij met heel veel plezier ter harte nemen.”

Guido Redant, bedenken en tot nu toe uitgever van ecoTips  blijft ook in 2016 nog betrokken bij de redactie.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.