Nieuws Vlaams Brabant Personeel bij Fnac legt werk neer

Personeel bij Fnac legt werk neer

Personeel bij Fnac legt werk neer

Het personeel van winkelketen Fnac in Evere heeft maandag het werk neergelegd. De werknemers zijn ontevreden over de nakende verhuizing van de Belgische hoofdzetel naar Vanden Borre in Sint-Pieters-Leeuw. Die verhuizing vloeit voort uit de overname van Darty, het moederbedrijf van Vanden Borre, door Fnac.

Het personeel is niet tevreden over de voorstellen van de directie in het kader van de fusie van de hoofdzetels van Fnac en Vanden Borre in respectievelijk Evere en Sint-Pieters-Leeuw. “We moeten afwachten of de actie zich uitbreidt naar de winkels van Fnac. Op de hoofdzetel is het weinig waarschijnlijk dat het werk dinsdag wordt hernomen”, zegt SETca-vakbondsman Laurent Gerriti-Gerbi.

Er is nog geen ontmoeting gepland tussen vakbonden en directie. De werknemersvertegenwoordiging klaagt over de veranderende woon-werkverplaatsingen van de negentig personeelsleden van Fnac.

De Fnac-directie wil na de overname van Vanden Borre de logistiek, de administratie en de dienst na verkoop concentreren in Sint-Pieters-Leeuw. De werknemers van Fnac moeten verhuizen op 1 oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.