Nieuws Vlaams Brabant Personeel hervat het werk bij Ilva

Personeel hervat het werk bij Ilva

Personeel hervat het werk bij Ilva

Bij Ilva ging 88 procent van de werknemers woensdag akkoord met een voorstel dat directie en vakbonden dinsdagavond bereikten. Bij de intercommunale werd maandag en dinsdag gestaakt tegen onder meer een te hoge werkdruk. Er wordt dus weer afval opgehaald in de Pajotse gemeenten Galmaarden, Liedekerke en Affligem.

Aan de stemming namen 151 werknemers deel. Van hen gingen er 133 akkoord met de inhoud van het voorstel. Achttien mensen verwierpen het. Dat betekent dat de staking is afgelopen.

De vakbonden betalen de mensen uit die beslisten om woensdag nog niet aan het werk te gaan. “Donderdag wordt er weer volledig gewerkt. Woensdag ging al een grote groep werkwilligen aan de slag”, zegt Benigne Pieters (ACV).

De directie stelde voor om tien extra medewerkers aan te werven. Acht van hen krijgen een contract van onbepaalde duur. Voorts werden toegevingen gedaan na kritiek op het sanctiebeleid. Het sociaal conflict draaide rond het respecteren van werkuren, het opnemen van verlof en het sanctiebeleid.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer