Nieuws Vlaams Brabant Personeel keurt akkoord goed over sluiting van Printing Partners

Personeel keurt akkoord goed over sluiting van Printing Partners

Personeel keurt akkoord goed over sluiting van Printing Partners

printing-partnersMet een grote meerderheid van bijna tachtig procent hebben de werknemers van Printing Partners in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) het ontwerpakkoord goedgekeurd dat directie en vakbonden onderhandelden voor de sluiting van de vestiging eind 2021. In deze drukkerij, waar momenteel nog 158 personen werken, worden De Standaard, Metro en Vers l’Avenir gedrukt.

De directie kondigde begin september aan dat ze de productie in Groot-Bijgaarden gefaseerd wil overbrengen naar de bestaande drukkerij in Paal (Beringen) waar nu al onder meer Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg gedrukt worden. Printing Partners gaat er de komende jaren 38 miljoen euro investeren in nieuwe installaties.

Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de toenmalige krantengroepen Corelio en Concentra, die inmiddels fuseerden tot Mediahuis. In het sociaal akkoord engageert de directie zich om niemand gedwongen te ontslaan voor eind 2021. Door de gefaseerde afbouw van de productie is er in de periode 2019-2021 nog slechts werk voor een honderdtal personen.

Om de vermindering van het aantal personeelsleden op te vangen zal de swt-regeling vanaf 55 jaar aangevraagd worden. Daarvoor komt een 35-tal werknemers in aanmerking. Daarnaast kan een even groot aantal aan de slag in Paal en werd een regeling uitgewerkt voor vrijwillig vertrek. Bij zogenaamd vervroegd pensioen kunnen werknemers rekenen op een financiële bijpassing.

Eind 2021 zullen de resterende werknemers ontslagen worden. Als te veel werknemers kiezen voor een vroegtijdig vertrek zal de directie genoodzaakt zijn om de site in Groot-Bijgaarden al vroeger te sluiten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.