Nieuws Vlaams-Brabant Personeel vreest dat schrappen van 100-tal banen begin van het einde is voor Novartis-vestiging: “De mensen zijn radeloos”

Personeel vreest dat schrappen van 100-tal banen begin van het einde is voor Novartis-vestiging: “De mensen zijn radeloos”

Personeel vreest dat schrappen van 100-tal banen begin van het einde is voor Novartis-vestiging: “De mensen zijn radeloos”

VILVOORDE – Het farmabedrijf Novartis Pharma, gevestigd op de Medialaan in Vilvoorde, wil de volgende twee jaar een honderdtal banen of meer dan een derde van het personeelsbestand schrappen. Dat maakten de vakbonden bekend na afloop van een bijzondere ondernemingsraad. De directie stelt echter dat dat aantal niet klopt.

Het farmabedrijf kondigde in juli al de intentie tot ontslag aan van een 50-tal personen. Donderdag kregen de bonden dan het nieuws dat daar nog minstens 30 banen zouden bijkomen, plus 20 externe consultants wiens opdracht niet wordt verlengd

“Het gaat hier om intentieverklaringen waarmee de informatie- en consultatiefase met de sociale partners werd opgestart in het kader van de wet-Renault“, reageert woordvoerster Gina Volkaert. “Pas na het afsluiten van die informatie- en consultatiefase zal de werkelijke impact duidelijk zijn.”

Radeloos

“Het nieuws komt bijzonder hard aan”, zegt Kevin Lefever van de liberale vakbond. “Het personeel stelt zich nu zelfs vragen over het voortbestaan van de site in Vilvoorde.”

De directie ontkent dat het voortbestaan van de site in vraag wordt gesteld. Bij Novartis Pharma werken nu 288 mensen. “Enkele jaren geleden waren er dat nog 350”, aldus Lefever. “Dit gaat al om de derde herstructurering op vijf jaar tijd. De mensen zijn radeloos”.

Voldongen feit

De procedure-Renault zal worden opgestart. De bonden hopen dat er nog banen kunnen worden gered, al liet de directie verstaan dat die kans klein is

“Voor de herstructurering die vandaag is bekendgemaakt, werd de Belgische directie zelfs voor een voldongen feit gesteld door het hoofdkantoor“, klinkt het. “Er is beslist om het onderzoek naar medicatie niet langer hier uit te voeren.”

Ook dat laatste klopt niet, aldus nog Volkaert. “De meer dan 100 studies die vandaag in België lopen zullen ook worden verdergezet, zonder impact voor de patiënten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.