Nieuws Vlaams Brabant Petitie voor behoud van jobs in Zaventem gaat tweede week in

Petitie voor behoud van jobs in Zaventem gaat tweede week in

Petitie voor behoud van jobs in Zaventem gaat tweede week in

De online petitie voor het behoud van het huidig aantal banen op de luchthaven in Zaventem gaat de tweede week in. Tot dusver heeft de actie 6.000 handtekeningen opgeleverd. Dat lijkt veel maar is het eigenlijk niet. Op Brussels Airport werken immers 20.000 mensen. De indirecte banen niet meegerekend.

De luchthavengemeenschap in Zaventem smeekt om een oplossing voor de Brusselse geluidsnormen en heeft zich verzameld onder de slogan Let us keep our airport jobs. De Brusselse geluidsnormen bedreigen op zeer korte termijn duizenden jobs op Brussels Airport.

Zonder oplossing zal het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen op 22 februari minstens vervijfvoudigen, waardoor zij zich genoodzaakt zien naar buitenlandse luchthavens te trekken. De campagne  is een samenwerking tussen de werknemers en werkgevers van Brussels Airport en wordt mogelijk gemaakt door ABVV/FGTB, ACB, ACLVB/CGSLB, ACV/CSC, AOC, BAR, BATA en Voka.

Naast de online petitie verdelen de initiatiefnemers 20.000 postkaarten die overhandigd zullen worden aan de bevoegde ministers. Voorts worden op de luchthaven badges en stickers verdeeld.

Op de sociale media leidt #keepourairportjobs tot discussies tussen voor- en tegenstanders van de Brusselse geluidsnormen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer