airportjobs2

Petitie voor behoud van jobs in Zaventem gaat tweede week in

De online petitie voor het behoud van het huidig aantal banen op de luchthaven in Zaventem gaat de tweede week in. Tot dusver heeft de actie 6.000 handtekeningen opgeleverd. Dat lijkt veel maar is het eigenlijk niet. Op Brussels Airport werken immers 20.000 mensen. De indirecte banen niet meegerekend.

De luchthavengemeenschap in Zaventem smeekt om een oplossing voor de Brusselse geluidsnormen en heeft zich verzameld onder de slogan Let us keep our airport jobs. De Brusselse geluidsnormen bedreigen op zeer korte termijn duizenden jobs op Brussels Airport.

Zonder oplossing zal het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen op 22 februari minstens vervijfvoudigen, waardoor zij zich genoodzaakt zien naar buitenlandse luchthavens te trekken. De campagne  is een samenwerking tussen de werknemers en werkgevers van Brussels Airport en wordt mogelijk gemaakt door ABVV/FGTB, ACB, ACLVB/CGSLB, ACV/CSC, AOC, BAR, BATA en Voka.

Naast de online petitie verdelen de initiatiefnemers 20.000 postkaarten die overhandigd zullen worden aan de bevoegde ministers. Voorts worden op de luchthaven badges en stickers verdeeld.

Op de sociale media leidt #keepourairportjobs tot discussies tussen voor- en tegenstanders van de Brusselse geluidsnormen.