Nieuws Vlaams Brabant Pieter spreekbuis van vapende tabaksgigant

Pieter spreekbuis van vapende tabaksgigant

Pieter spreekbuis van vapende tabaksgigant

DILBEEK – Pieter Van Bastelaere (40), de voormalige CEO van mobiliteitsfederatie Traxio, wordt onder andere de nieuwe spreekbuis bij tabaksgigant British American Tobacco in België en Luxemburg (BAT Belux). Van Bastelaere zal de communicatie leiden over de omschakeling van het bedrijf  van aanbieder van traditionele tabaksproducten naar minder schadelijke alternatieven zoals vapen. Van Bastelaere volgt Filip Buntinx op, die sinds september dit jaar aan de slag is in het regionale hoofdkantoor in London.

Pieter Van Bastelaere heeft al ruim tien jaar ervaring in het behartigen van de belangen van verschillende sectoren. De voorbije drie jaar werkte hij voor de mobiliteitsfederatie Traxio, als CEO en daarvoor was hij er Head of Public Affairs. In die periode zetelde hij ook in de raad van bestuur van sectorfederaties zoals de ondernemersorganisaties Unizo en VBO. Bovendien zetelde hij in het mobiliteitscommissie van de mobiliteitsraad van Vlaanderen (MORA) en het directiecomité van Voka. Voor zijn tijd bij Traxio werkte hij voor de sectorfederatie voor handel en diensten Comeos. Van Bastelaere komt uit Beveren en is economist van opleiding. Hij startte zijn carrière als financial consultant bij de consultancy bedrijven KPMG en Accenture.

“Building a better tomorrow” 

Bij BAT verdedigt Van Bastelaere de belangen van het bedrijf bij de Belgische en Luxemburgse overheden. Daarenboven is hij verantwoordelijk voor de communicatie naar het bredere publiek en zal hij fungeren als woordvoerder.  De aanstelling van Van Bastelaere komt op een erg belangrijk moment voor BAT. Zo kondigde BAT in maart 2020 haar nieuwe “Building a Better Tomorrow” bedrijfsstrategie aan. Dat plan kondigt de volgende fase aan van BAT’s transitie van aanbieder van traditionele tabaksproducten naar innovatieve en minder schadelijke alternatieven zoals vapeproducten. Aangezien er in deze producten geen tabak verbrand wordt, zijn ze volgens experts tot 95 procent minder schadelijk dan traditionele tabaksproducten. BAT zal ook sterk inzetten op duurzaamheid. Zo wil het tegen 2030 volledig CO2 neutraal zijn.

“Onwetendheid en scepsis”

“Ik kijk er echt naar uit om deze uitdaging aan te gaan. Er heerst nog te veel onwetendheid en scepsis over vapen en andere nicotineproducten. Het is dan ook mijn taak om alle betrokken partijen zo goed mogelijk te informeren over hoe overschakelen naar vapen de gezondheid van rokers aanzienlijk kan verbeteren”, zegt Van Bastelaere.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Vrouw aan het roer bij Solvay

Het chemiebedrijf Solvay, met hoofdzetel in Brussel, heeft Ilham Kadri (48) aangesteld als de nieuwe CEO van het bedrijf. Kadri… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer